WooCommerce handleidingen

WooCommerce handleiding

Ben je op zoek naar handige tips om zo meer uit je webshop te halen? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina vind je geen standaard WooCommerce handleiding, maar de antwoorden op vragen van onze eigen webshop klanten.

Vragen uit de praktijk en professionele oplossingen die zijn gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring met WooCommerce.

beginner

WooCommerce gratis verzending instellen

Leer hoe je gratis verzending instelt in WooCommerce. Optimaliseer je webshop met aantrekkelijke verzendopties.

beginner

Nieuwsbrief template maken met EmailOctopus

Ontdek hoe je eenvoudig een professionele nieuwsbrief template maakt met EmailOctopus. Efficiënt, gebruiksvriendelijk en krachtig.

gevorderd

WooCommerce product tabs toevoegen

Verbeter je WooCommerce-productpagina's met aangepaste tabbladen! Eenvoudig toevoegen, delen en beheren van tabbladen voor een optimale winkelervaring.

gevorderd

WooCommerce koppelen met EmailOctopus

Met de EmailOctopus Integration plugin kunnen klanten zich via de afrekenpagina inschrijven voor een nieuwsbrief.

beginner

Veelgestelde vragen pagina maken

Met de vermelding van veelgestelde vragen (FAQ's) help je niet alleen je klanten, maar is het ook mogelijk om beter zichtbaar in Google te zijn.

gevorderd

Kortingscode versturen via Elementor en EmailOctopus

Een kortingscode automatisch via e-mail versturen is helemaal niet zo ingewikkeld. In onze handleiding lees je hoe, van formulier tot e-mailbericht.

beginner

Productcategorie pagina’s verbeteren

Productcategorie pagina's zijn belangrijke landingspagina's voor je webshop. Lees in ons artikel hoe je de standaard WooCommerce archieven kan verbeteren.

beginner

WooCommerce kortingscode aanmaken

Kortingscodes zijn een efficiënte manier om je omzet te verhogen en/of klanten aan je te binden. Lees hier welke functies er zijn en hoe je deze kan gebruiken.

beginner

Bedankpagina voor WooCommerce maken

Ontdek hoe je de bedankpagina van WooCommerce in WordPress kan aanpassen. Dit artikel laat zien wat mogelijk is en hoe jij je bezoekers naar je eigen bedankpagina kan sturen.

beginner

Extra velden aanmaken met Advanced Custom Fields

Leer hoe je met Advanced Custom Fields aangepaste velden kunt toevoegen aan je webshop met WooCommerce om zo de functionaliteit te verbeteren.

gevorderd

Thema bestanden veilig aanpassen

Leer hoe je veilig de bestanden van je WordPress-thema kunt aanpassen. Ontdek handige tips en technieken om problemen te voorkomen en je website stabiel te houden.

beginner

Product templates aanmaken in Elementor Pro

Ontdek hoe je aangepaste product templates kunt maken in Elementor Pro om zo de look and feel van je productcatalogus te verbeteren en je conversies te verhogen.

gevorderd

Merken aan WooCommerce toevoegen

Voeg merken toe aan je WooCommerce webshop zonder extra plugins. Organiseer producten op merknamen en verhoog je kans op meer verkopen en een betere vindbaarheid.

gevorderd

Waarom moet ik een child theme gebruiken?

Een WordPress child theme is nodig om te voorkomen dat je wijzigingen verliest bij toekomstige thema-updates. Leer hoe het werkt en hoe je er zelf één kan aanmaken.

gevorderd

Eigen code toevoegen aan functions.php

Voeg eenvoudig eigen PHP code toe aan het functions.php bestand in WordPress. Lees hier hoe je meer controle krijgt over de functionaliteit van je webshop of website.

expert

Wat zijn “hooks” en hoe kan ik deze gebruiken?

Leer wat "hooks" zijn in WordPress en ontdek hoe je deze kunt gebruiken om de functionaliteit van je website aan te passen zonder de originele bestanden te bewerken.

Werken onze handleidingen niet zoals verwacht?

Afhankelijk van het thema en de plugins die je gebruikt, is het mogelijk dat sommige oplossingen die wij hier voorstellen niet willen werken. Dat is erg vervelend, vooral wanneer je niet weet waarom iets niet werkt.

Alle codevoorbeelden zijn gebaseerd op de functies (en hooks) van WordPress en WooCommerce. Met de volgende stappen kan je controleren wat de oorzaak is.

  1. Maak altijd eerst een backup. Dit kan o.a. met onze tool Backup4WP of de plugin All in one migration.
  2. Installeer één van de standaard thema’s uit de WordPress repository en controleer of je aanpassing nu wel werkt. Let op, dat je de aanpassing ook voor het “nieuwe” (child) thema toevoegt. Werkt de aanpassing nu wel, dan is je thema de oorzaak en kan je verder gaan met stap 5.
  3. Deactiveer alle plugins (behalve de noodzakelijke plugins zoals WooCommerce). Als het goed is werken je aanpassingen nu wel.
  4. Activeer dan 1 voor 1  de plugins en controleer na elke activatie of de aanpassingen nog steeds werken. Op deze manier kom je erachter welke plugin de oorzaak voor het probleem is.
  5. Neem contact op met support van de plugin of thema om het probleem op te lossen.

Vind je dit allemaal erg ingewikkeld en heb je het idee dat de beperkingen van je website je succes tegenhouden? Dan is het misschien tijd om samen te werken met een partner die o.a. dit soort dingen voor je kan regelen.

Van alles geprobeerd en lukt het gewoon niet?

Neem vrijblijvend contact op en we zullen samen kijken wat er aan je webshop kan worden veranderd. Wij zorgen voor de aanpassingen en jij kan doen waar je goed in bent, namelijk ondernemen en verkopen!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.