WordPress webhosting

WordPress is hét content management systeem voor alle soorten websites. Samen met een krachtig WordPress webhosting pakket en een domeinnaam is het mogelijk om zonder hoge kosten een website inclusief CMS te bouwen. Het WordPress CMS is een open-source project en mag gratis, zonder beperkingen, ook voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Waarom WordPress hosting bij finalwebsites?

De meeste WordPress websites vragen niet om een ingewikkeld webhosting pakket. Wat de goede hostingproviders onderscheid, is een volledig dienstenpakket die uw website up2date en snel houdt. Binnen de pakketten van finalwebsites vindt u de meest belangrijke diensten, die bijdragen aan een goede performance en een veilige WordPress website. Wij hosten uw website alsof het onze eigen website is. 

finalwebsites “bouwt” WordPress websites sinds 2006 en gebruikt deze kennis en ervaring om een premium WordPress hostingpakket te leveren.

WordPress webhosting

Onze WordPress hosting aanbiedingen

Bij ons kunt u kiezen uit drie WordPress webhosting pakketten. Alle pakketten zijn in de basis gelijk, maar het “Premium” biedt een aantal extra’s, zoals verschillende premium WordPress themes en plugins. Het “WooCommerce” pakket is speciaal samengesteld voor webshops die samen met WordPress en WooCommerce werken.

Onze WordPress webhosting pakketten zijn uitermate geschikt voor de meeste WordPress websites en bieden alle capaciteiten die nodig zijn om uw website snel en comfortabel te hosten.

Basis

€11,95 / maand

 • Schijfruimte: 2,5 GB
 • Max. 20.000 page views p/m
 • Veiligheidsupdates*
 • Dagelijkse backups
 • SSL en HTTP/2 Ondersteuning

Premium

€24,95 / maand

 • Alle “Basis” kenmerken
 • WordPress support
 • Premium WordPress thema
 • Premium WordPress plugins
 • Gratis website migratie

WooCommerce

€16,95 / maand

 • Alle “Basis” kenmerken
 • WooCommerce geïnstalleerd
 • Max. 500 producten**
 • WP All Import, incl. add-ons
 • WooCommerce thema

* Wij controleren regelmatig of er veiligheidsproblemen zijn binnen uw WordPress applicatie. De nodige updates worden door ons uitgevoerd en waar nodig zullen wij samen met u overleggen over extra werkzaamheden. Bijvoorbeeld een update voor uw WordPress template.

** Het maximale aantal producten is geen harde voorwaarde. Indien uw webshop met WooCommerce maar eenvoudige producten bevat (dus geen overmatige variaties en eigenschappen), dan mogen er zeker meer worden ingevoerd. Op het moment dat uw webshop groter wordt, zullen wij een passend hostingpakket met u bespreken.

Op het moment dat uw website meer bezoekers (of meer pageviews) krijgt zullen wij samen met u overleggen welk “grotere” hostingpakket nodig is, om uw website verder te laten groeien. Uw hostingpakket wordt compleet geleverd, inclusief toegang via sFTP en geavanceerde backup faciliteiten.

Onze WordPress hosting accounts worden zonder e-mailaccount aangeboden. Wij adviseren Office 365 of Google Apps Mail als e-mail dienst voor uw bedrijf.

 • WordPress thema inclusief

  Als WordPress webhosting klant (Premium pakket) kunt u kiezen uit 250+ premium WordPress themes (incl. Divi). Voor een compleet overzicht van al onze premium themes kun u het beste contact met ons opnemen. 

 • WordPress support

  In het algemeen beantwoorden wij alle vragen omtrent uw WordPress website. Op basis van onze dagelijkse werkzaamheden zijn er maar weinig dingen in WordPress die wij nog niet hebben ontdekt. Binnen het premium hosting account besteden wij extra tijd om u bij het werk met WordPress te ondersteunen. Aanpassingen aan uw website zijn hier niet inclusief en kunnen tegen meerkosten worden uitgevoerd. 

 • WordPress Updates

  Voor de veiligheid van uw WordPress website is het noodzakelijk dat er regelmatig de WordPress updates worden uitgevoerd. Deze kunt u via het WordPress dashboard zelf doen of door ons laten uitvoeren. Op het moment dat uw website te veer achterloopt, zullen wij contact met u opnemen en de nodige stappen en updates overleggen.

 • Website verhuizing

  Tijdens het verhuizen van uw bedrijfswebsite is het belangrijk dat uw bezoekers geen overlast van de hostingprovider wissel hebben. Wij ondersteunen u bij de verhuizing van uw website, zodat er geen onderbrekingen of storingen ontstaan. 

WordPress webhosting FAQ

Moet ik WordPress nog zelf installeren?

Op het moment dat uw hostingaccount wordt opgeleverd, is WordPress in de Nederlandse taal geïnstalleerd. Wanneer de domeinnaam samen met uw hosting account werkt, kunt u met uw WordPress website beginnen.

Regel jullie ook de SSL certificaten?

Wij adviseren om voor elke soort website een SSL certificaat te installeren. Wanneer u een hosting account bij ons afneemt, regelen wij het SSL certificaat voor uw website. De kosten voor een SSL certificaat zijn vanaf € 39,00 per jaar. 

Wat is het verschil tussen het Basis en het WooCommerce pakket?

Het hostingpakket verschilt niet zo zeer. Wel de webapplicatie die u met WooCommerce gebruikt. Voor uw webshop met WooCommerce is dus meer “power” nodig. Voor de nodige power betaalt u dus meer en is er een limiet qua aantal producten.

Mijn WordPress website staat bij een andere provider, kunnen jullie helpen bij de verhuizing?

In de meeste gevallen verhuizen wij uw website gratis. Wanneer de website erg groot en/of complex is, dan ontstaan er kosten voor deze service. Deze kosten zijn afhankelijk van de omvang van uw website. Bij de afname van premium hosting is de verhuizing altijd gratis (indien de website compatibel is met onze platform).

Ik heb mijn domein bij een andere provider, moet ik deze eerst naar finalwebsites verhuizen?

In principe is dit niet nodig. Het is namelijk ook mogelijk om de “name servers” van het domein voor de nieuwe webhosting aan te passen. Let wel op, wanneer uw huidige webhosting-provider ook het domein voor u geregistreerd heeft, is het mogelijk dat beide diensten aan elkaar zijn gekoppeld.

Krijg ik hulp wanneer mijn WordPress installatie niet meer (goed) werkt?

Wij gebruiken hetzelfde hostingplatform voor de WordPress websites die wij voor onze klanten bouwen. Op het moment dat er een conflict tussen WordPress, bepaalde WordPress plugins een het hostingplatform bestaat, weten wij dit als eerste. Op dat moment kunnen wij ook voor onze WordPress webhosting klanten problemen efficiënt oplossen. Aanpassingen binnen het WordPress CMS en/of plugins zijn niet gratis, maar omdat wij zelf regelmatig met het WordPress systeem werken, kunnen wij deze wel snel en voordelig uitvoeren.

Welke WordPress templates kan ik gebruiken?

In principe alle WordPress templates die beschikbaar zijn. Gebruik vooral de WordPress thema’s die compatibel zijn met de huidige WordPress versie en regelmatig worden bijgewerkt. Bent u niet zeker, dan kunt u ons altijd vragen.

Mag ik alle WordPress plugins gebruiken?

Ja, in principe wel. Helaas zijn er plugins die uw website en vaak ook de webserver kunnen vertragen. Als hiervan sprake is, zullen wij eerst een alternatieve plugin zoeken en als dit niet mogelijk is, zullen wij samen overleggen welk hosting account het beste bij u website past.

Wij installeren een aantal WordPress plugins bij de oplevering van het WordPress webhosting account, deze moet u dan nog wel aanzetten. Voor uw website is het erg belangrijk dat u de goede plugins kiest. Het beste kiest u alleen de WordPress plugins die veilig zijn en ook regelmatig worden onderhouden.

Kan ik de WordPress updates zelfs uitvoeren?

Het updaten van WordPress en de bijbehorende templates en plugins vraagt meer stappen dan het simpelweg klikken op de “Update” button. Naast het uitvoeren van de updates is het ook noodzakelijk om uw website voor en na de update te testen. Voordat u een update uitvoert is het belangrijk dat u altijd eerst een backup maakt.

Uit ervaring weten wij dat de updates van een aantal WordPress plugins weinig problemen veroorzaken, dat zijn vooral: WordPress SEO by Yoast, Redirection, WP Super Cache, Related Posts for WordPress, Broken Link Checker, Jetpack, TinyMCE Advanced, TablePress, WP Ajaxify Comments en een aantal andere. WooCommerce is zeker een goede plugin en uitermate stabiel, maar een update naar de volgende versie nummer kan nog veel veranderingen voor uw webshop betekenen. Neem contact met ons op wanneer vragen over specifieke plugins heeft.

Wat zijn WordPress cache plugins?

Door het gebruik van een cache plugin kan elke WordPress website veel meer bezoekers aan, zonder daarbij aan snelheid te verliezen. Zonder een cache plugin worden voor elke WordPress pagina weergave een aantal database queries uitgevoerd. Het lezen van een cache versie neemt dan ook veel minder geheugen in beslag dan een pagina waarvoor geen cache versie bestaat. Wij installeren standaard de plugin WP Super Cache en zorgen zo voor een supersnelle website.