Bedankpagina voor WooCommerce maken

Op het moment dat je klant een order heeft geplaatst en betaald zou je denken dat je alleen nog maar hoeft te leveren, toch? In principe juist, maar je kan zelfs na de betaling via de bedankpagina misschien nog meer bereiken. De meest op de hand liggende actie is om de klant over de volgende stappen te vertellen. Hoe kan je deze en andere informatie op de bedankpagina plaatsen en wat je nog meer kan doen lees je in dit artikel.

De standaard bedankpagina van Woocommerce

Je hebt het zeker al gezien, de bedankpagina van WooCommerce is niet echt geweldig. En het dashboard heeft in principe geen enkele functie om deze pagina te wijzigen. Volgens WooCommerce is het de bedoeling dat je de PHP van de WooCommerce template bestanden moet aanpassen. Gelukkig zijn er nog meer opties…

Wat zijn belangrijke onderdelen van een bedankpagina?

Wat wil je allemaal op een bedankpagina vertellen? Wat vind je van:

  • Samenvatting van de bestelling (betaald bedrag, ordernummer, …)
  • Hoe het nu verder gaat, wat zijn de volgende stappen?
  • Je kan ook extra producten of diensten aanbieden of je kan klanten vragen om andere over de aankoop te vertellen.

Welke mogelijkheden zijn er om de WooCommerce bedankpagina te wijzigen?

Er zijn verschillende opties om de bedankpagina te wijzigen.

  • Door het WooCommerce template te wijzigen – Ben je goed met PHP en HTML? Dan kan je de template bestanden binnen je child theme aanpassen.
  • Met behulp van een verkoopfunnel plugin en een page builder – Met plugins zoals CartFlows of Funnelkit kan je met onder andere Elementor een mooie bedankpagina bouwen. Wil je een verkoopfunnel inrichten dan zijn deze plugins het meest voordelig.
  • Met het  Ocean eComm Treasure Box Add-on – De vrij nieuwe plugin biedt je de mogelijkheid om alle WooCommerce pagina’s met Elementor op te bouwen. Hierbij kan je verschillende widgets gebruiken die je extra vrijheid geven bij het design van je WooCommerce pagina’s.

Wil je dit allemaal niet, dan kan je ook je “eigen” pagina gebruiken.

Je klanten doorsturen naar je eigen bedankpagina 

Misschien de eenvoudigste oplossing is een bedankpagina met je eigen tekst (en afbeeldingen). Hier mis je dan wel de orderstatus en de andere ordergegevens en is de pagina niet dynamisch. Met de volgende hook functie stuur je klanten door naar een eigen pagina. Wanneer zij (nog niet) hebben betaald wordt nog steeds de standaard pagina getoond. Dit is voordeliger omdat je klant dan een betaling opnieuw kan beginnen.

Plaats dit code snippet in het functions.php bestand van je child theme.

Klanten gelijk doorsturen naar de “Mijn account” pagina

Verkoop je digitale producten dan is het misschien je wens om je klanten gelijk naar de download sectie van de “Mijn account” pagina te sturen. In dit geval gebruik je hetzelfde code snippet van hierboven, maar dan met de slug van de downloads pagina (mijn-account/downloads). 

Let wel op dat je dan bij de WooCommerce instellingen opgeeft dat je klanten altijd een account moeten aanmaken (of inloggen) tijdens het afrekenen.