Nieuwe webshop

Je product online verkopen? Laat een goede webshop maken

Van offline naar online verkopen, hoe moeilijk kan het zijn, toch? Je zet je producten op een website en de bestellingen stromen binnen. Was het maar zo’n feest… Je zult al snel merken dat een webshop maken én onderhouden meer werk is dan een fysieke winkel.

Graag helpen wij je om het goed te doen!

Jouw vraag
Jouw vraag

Hoe kan ik mijn product online het beste verkopen?

Als je jouw producten online wil verkopen, heb je een webshop nodig. Wil je het goed aanpakken, zodat je tenminste een lange tijd vooruit kan met je webshop? Kies dan voor een webshop met WordPress en WooCommerce!

De uitdaging

5 veelgemaakte fouten bij het maken van een webshop

Bij een webshop maken, komt meer kijken, dan je misschien denkt. Dit zijn enkele problemen waar ondernemers vaak tegenaan lopen:

  1. Ervan uitgaan dat bezoekers vanzelf komen. Je website zal niet vanzelf worden gevonden in Google en klanten gaan je ook niet zomaar aanbevelen. Een webshop onderhouden is hard werken!
  2. Je niet onderscheiden van de concurrentie. In de meeste sectoren is er veel concurrentie. Om op te vallen en klanten te overtuigen om bij jouw bedrijf te kopen, heb je wel een onderscheidend vermogen nodig.
  3. Bezoekers niet helpen bij hun aankoopbeslissing. Een product online kopen is niet zo makkelijk. Als website eigenaar is het belangrijk om je klanten voldoende informatie te geven. Anders is de kans groot dat het product niet wordt gekocht of later wordt geretourneerd.
  4. Niet alle vragen van de klant beantwoorden. De klant moet er vertrouwen in hebben dat de aankoop goed wordt afgehandeld. Je website moet niet alleen betrouwbaar lijken, maar ook alle vragen van de bezoeker beantwoorden.
  5. Niet investeren in je webshop. Wil je dat je webshop een succes wordt, dan is het belangrijk om deze continue te blijven verbeteren. Alleen een webshop laten maken is niet voldoende. Daarna begint pas het echte werk.

Wil jij je niet schuldig maken aan deze 5 veelgemaakte fouten? Laat finalwebsites stap voor stap je website maken!

De aanpak

In 5 stappen een webshop (laten) maken

Stap 1

Een plan maken voor je webshop

Een webshop begin je natuurlijk niet zonder een plan. Is je product wel geschikt om online te verkopen, aan wie wil je het verkopen en hoe ga je het verkopen? Voordat je begint, wil je een antwoord hebben op dit soort vragen.

Stap 2

Een ontwerp maken voor je webshop

Vervolgens ga je bepalen hoe je webshop eruit moet zien. Je kan een standaard WordPress template kiezen of een uniek design voor je webshop laten maken. Dit hangt uiteraard af van je wensen en budget.

Stap 3

Content schrijven & foto’s maken

Op basis van het ontwerp ga je de content schrijven voor de webshop! Dit kan je zelf doen of uitbesteden. Besteed genoeg aandacht aan het schrijven van unieke productteksten en het maken van goede productfoto’s.

Stap 4

Je webshop promoten

Als de website gebouwd is en de teksten en foto’s zijn ingevoerd, dan kan de website live gaan. Vergeet niet om een plan te maken om je website te promoten. Ga je social media inzetten, je focussen op een betere vindbaarheid in Google, inschrijvingen verzamelen voor de nieuwsbrief of misschien zelfs alle drie?

Stap 5

Webshop verbeteren

Als de website live is gegaan, betekent dat niet dat je klaar bent. Om nieuwe bezoekers te krijgen en klanten aan je bedrijf te binden, moet je de webshop blijven verbeteren. Er is altijd genoeg te doen.

Onze nieuwsbrief voor een betere webshop!

Wil jij (meer) online verkopen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met praktische tips om te groeien met je webshop!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

De resultaten

Wat levert onze aanpak op?

Webshop opening

Er zijn verschillende partijen die je kunnen helpen met het maken van een webshop. Waarom is een webshop laten maken door finalwebsites dan zo voordelig?

  • Goede webshop met WooCommerce. Doordat wij stap voor stap te werk gaan, is het resultaat een goede website waarmee je kan groeien.
  • Hulp bij alles fases, van plan tot verkoop. Bij finalwebsites leveren wij niet alleen compleet pakket aan diensten, ook kunnen wij je adviseren over alle aspecten van het online ondernemen.
  • Mogelijkheid om zelf mee te werken aan je webshop. Wij helpen je graag, zodat je ook zelf met je webshop aan de slag kan. Op aanvraag maken wij handleidingen of komen wij een cursus geven aan je werknemers.
Waarom deze oplossing?

De voordelen van een WooCommerce webshop

Webshop laten groeien

Voor alle webshops maken wij gebruiken van WordPress en WooCommerce. Open source software die je kan gebruiken voor het maken van kleine én grote webshops. WordPress is gebruiksvriendelijk en wordt inmiddels gebruikt voor 35% van alle websites.

Doordat wij gebruikmaken van WooCommerce hoeven wij het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden. Dat betekent dat wij minder tijd kunnen besteden aan het bouwen van de webshop en ons kunnen focussen op dat wat echt belangrijk is: je webshop laten groeien.

Wil je jouw webshop door finalwebsites laten maken? Neem dan contact op!

Wat nu?

Verrijk je kennis over dit onderwerp

Wil je een webshop beginnen, maar weet je niet zo goed wat er allemaal bij komt kijken? Of wil je juist je webshop nog beter maken? Op onze blog delen wij praktische tips en tricks.

Een webshop beginnen? Voorkom deze fouten

Van planning tot het bouwen van de webshop! In deze blogpost lees je waar je allemaal aan moet denken als je een webshop wil beginnen, zodat je de meest gemaakte fouten kan voorkomen.

Lees meer >

Welke betaalmogelijkheden kies jij voor je webshop?

Welke betaalmethoden heb je nodig voor de checkout van je webshop? En welke betalingsprovider kan je het beste kiezen? Zo regel jij de online betalingen voor je webshop!

Lees meer >