Een WordPress website is ALTIJD een goede keuze!

Wist je dat meer dan 37% van alle websites zijn gemaakt met WordPress? En dat is niet voor niets. Wil jij zelf je website kunnen beheren (en ja dat wil je), dan leggen wij je graag uit waarom een WordPress website de beste keuze.

Wat is WordPress?

Het meest populaire CMS!

WordPress is een Content Management Systeem.  Zo’n CMS maakt het mogelijk om zonder technische kennis content op het web te publiceren. WordPress is dus het systeem achter je website. Je bezoeker ziet het niet, maar jij kan wel op een eenvoudige manier je website wijzigen!

Waarom WordPress
De voordelen

Waarom WordPress?

WordPress is niet het enige CMS, maar wel de enige waarmee wij websites bouwen. En wel om de volgende redenen:

 • WordPress is open source. Dit betekent dat WordPress zelf, maar ook een groot aantal uitbreidingen (plugins) gratis zijn. Een groot aantal vrijwilligers werkt dagelijks aan het verbeteren van WordPress.
 • Het werkt gebruiksvriendelijk en er is veel informatie beschikbaar. Iedereen kan met WordPress leren werken. En omdat meer dan 37% van het web bestaat uit WordPress websites, ligt de informatie over dit CMS voor het oprapen.
 • Met WordPress is vrijwel alles mogelijk. WordPress zelf is eigenlijk vrij basic, maar wel enorm flexibel. Of je nu kiest voor een plugin of een maatwerk functie, het aantal mogelijkheden is ongekend.
De kosten

Wat kost een Website met WordPress?

WordPress zelf is dus gratis, maar dat betekent helaas toch niet dat je gratis een WordPress website kan beginnen. Er zijn namelijk nog een aantal dingen die je nodig hebt voor je website én die kosten wel geld.

Minimale kosten voor een website¹

Webhosting: ~€240,00 per jaar

Domeinnaamregistratie: ~ €15,00 per jaar

SSL certificaat: ~€39,00 per jaar

Premium WordPress template: ~€55,00

¹Wil je weten wat de kosten bij finalwebsites zijn? Neem dan contact met ons op!

En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de kosten voor het bouwen, optimaliseren en promoten van je nieuwe website. In onze blogpost lees je trouwens wat een website dan echt kost.

WordPress website voorbeelden

Enkele websites die wij met WordPress hebben gebouwd

In de meeste gevallen hoef je niet te twijfelen of WordPress wel geschikt is voor jouw website. Bijna elk soort website kan je namelijk maken met WordPress. Denk aan bedrijfswebsites, portfolio’s, communities, blogs, webshops, websites met een boekingssysteem en meer.

Hieronder 6 voorbeelden van websites die allemaal zijn gebouwd met WordPress.

Webshop

Beddenspeciaalzaak Q-Bed

De website van Q-bed laat goed zien dat je met WordPress ook websites voor luxe producten kan maken!

Website bezoeken >

Blog

SuperBlogger

Deze blog hebben wij gebouwd met Elementor Pro. Deze page builder wordt o.a. gebruikt voor de homepage en landingspagina's.

Website bezoeken >

Bedrijfswebsite

Summit Events

WordPress website met Elementor en Advanded Custom Fields (ACF) om het beheer voor de klant zo eenvoudig mogelijk te maken.

Website bezoeken >

Webshop

OH20footballshirts

Meertalige webshop met WooCommerce compleet naar de wensen van de klant én met een verbeterde winkelervaring.

Website bezoeken >

Webshop

Handig Goed

Webshop met een nostalgische look-and-feel. De webshop is goed vindbaar en is winstgevend zonder advertenties.

Website bezoeken >

Portfolio website

ByEbbe Interieurontwerp

Je bezoeker een goed beeld geven van wat je doet? Elementor PRO biedt ook mogelijkheden om je werk te laten zien.

Website bezoeken >

Een WordPress website gebouwd door finalwebsites?

Het liefste helpen wij onze klanten groeien. Daarom bouwen wij maar enkele nieuwe websites per jaar. Dit jaar bouwen wij nog maar vijf 3 websites. Laat je gegevens achter als je wil dat wij voor jou aan de slag gaan!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Handige uitbreidingen

Een geavanceerde WordPress website!

Heb je meer nodig dan een eenvoudige website? Hieronder een overzicht van mogelijke uitbreidingen:

 • Verkopen via je website
 • Boekingen & reserveringen
 • Activiteitenkalender
 • Leeromgeving
 • Membership omgeving
 • Leadgeneratie & Conversies
 • Complexere webformulieren
 • Quizzen & Enquêtes

Staat je eigen case hier niet tussen? Wij ontwikkelen ook functies voor WordPress op maat.

Meer weten?

Onze blogs over een website beginnen met WordPress

Wil je meer lezen en leren over WordPress. Wij schrijven regelmatig een nieuwe blogpost!

Beginnen met WordPress

Wil je beginnen met WordPress, maar wil je eerst nog meer weten over hosting, templates, plugins, het plaatsen van content of het beveiligen van je website? In deze blogpost vind je alle basis informatie.

Lees meer >

Wat je moet weten over WordPress themes

Om een website met WordPress te kunnen maken, heb je een template nodig. In deze blogpost leggen wij uit wat het is, hoe je een goede voor je website selecteert en delen wij enkele favoriete themes.

Lees meer >

FAQ

Veelgestelde vragen over WordPress

Kan ik met WordPress een professionele website maken?

Er wordt nog vaak gedacht dat WordPress alleen voor het bouwen van blogs of hele simpele websites is. Maar als je onze voorbeelden hebt bekeken of onze blogpost hierboven hebt gelezen, weet je nu dat je ook met WordPress een goede en professionele website kan maken. Of je website professioneel lijkt, hangt er vooral vanaf welke invulling jij geeft aan je website.

Kan ik met WordPress elk soort website maken?

Ja, in principe kan je WordPress gebruiken voor elk soort website. Er zijn maar een paar situaties waarin wij klanten zouden afraden om WordPress te gebruiken. Mocht je twijfelen en willen weten of WordPress geschikt is voor jouw project. Neem dan zeker contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Kan ik met WordPress ook een webshop maken?

Ja, dat kan zeker. Daarvoor heb je de gratis plugin ‘WooCommerce’. Hiermee kan je eigenlijk vrij eenvoudig een shop aan je website toevoegen. Ook voor webshops met een groot aantal producten kan WooCommerce een prima optie zijn.

Is WordPress veilig?

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Hoe veilig je website is, hangt namelijk niet alleen zozeer van WordPress af. Er zijn namelijk genoeg dingen die je kan doen om je WordPress website te beveiligen. Wij maken ons dan ook vrij weinig zorgen over onze websites en die van onze klanten.