Webshop-groei begint hier! Ontdek onze sitecheck

Voordelig websites maken? Gebruik een website template!

Wanneer uw budget voor een websiteproject geen ruimte heeft voor een uniek webdesign, dan kunt u ook een website template gebruiken. Het online aanbod voor website templates is erg groot en er zijn templates voor (bijna) elke soort website. Met de informatie op deze pagina willen wij u helpen om beter en sneller uw website template te vinden.

Waar kan ik website templates kopen?

Er zijn een groot aantal websites waar u website templates kunt kopen. Wij kopen de website templates voor onze klanten meestal via de onderstaande websites.


CSS Igniter
Als klant van CSS Igniter heeft u toegang to alle WordPress themes (>70), WordPress plugins en One-page themes voor Elementor. Voor de users die WordPress niet willen gebruiken, zijn de thema’s ook als HTML template beschikbaar. Wij gebruiken deze WordPress themes regelmatige voor de websites van onze klanten. Prijs per jaar: $69,00

OceanWP
OceanWP bestaat uit één (gratis) WordPress thema, maar door met de Pro Demo Import add-on zijn er tientallen verschillende WordPress websites mogelijk. Een HTML versie is er niet beschikbaar, maar door de integratie met Elementor is OceanWP de eerste keuze bij velen van onze klanten. Vanaf $43,00 per jaar

Elementor Pro
Elementor Pro is dan geen website template, maar een page builder plugin voor WordPress. Samen met de Elementor templates kunt u snel eenvoudig een professionele website bouwen. Net zoals de andere miljoenen Elementor gebruikers. Voor Elementor benodigd u naast WordPress ook een starter theme. Vanaf $49,00 per jaar

Elegant Themes
Het populaire WordPress thema en pagebuilder Divi wordt ontwikkeld door Elegant Themes. Net zoals met Elementor is het met Divi mogelijk om snel een professionele website te bouwen. Naast Divi heeft u als klant nog toegang tot een aantal andere WordPress themes en plugins. Prijs per jaar: $89,00

Themeforest
Themeforest is een marktplaats voor template aanbieders en op de website kunt u terecht voor WordPress themes, HTML templates en nog andere soorten templates. De meeste templates mogen maar voor één project worden gebruikt en is de prijs incl. alle toekomstige updates. Prijs per template ca. $50,00 (eenmalig)

Creative Market
Net als Themeforest is Creativemarket een marktplaats voor templates en andere grafische elementen. Het aanbod aan templates is wel kleiner, maar de kwaliteit en het design van de aangeboden producten vinden wij vaak net iets beter. Prijs per template ca. $50,00 (eenmalig)

Waar moet ik op letten bij het kopen van een template?

Het aanbod aan website templates en ook premium WordPress themes is erg groot en vaak is het niet makkelijk om een goed template te kiezen. Naast het soort template en design, zijn er vooral technische aspecten waar u op moet letten. In onze handleiding Website template kopen geven wij handige tips.

Kan ik website templates ook aanpassen?

Ja, in principe kunnen alle website templates worden aangepast. Een eenvoudige kleurwijziging of andere afstanden gebeuren meestal eenvoudig via het CSS bestand in de website. Wilt u complete secties wijzigen, dan betekent dit meer werk en vereist het ook meer technische kennis. Lees hier meer over het aanpassen van websites.

Uw eigen website template op maat?

Soms is een website template is niet de juiste manier om een website te bouwen. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag.

Direct Contact

Website templates op maat

Wat zijn premium website templates?

Wilt u een nieuwe website beginnen, dan kunt u kiezen uit gratis en premium website templates. In tegenstelling tot de gratis templates zijn de premium of “betaalde web templates” vaak een stuk beter uitgewerkt. Daarnaast zien de premium templates er mooier uit en zult u deze minder vaak op andere websites tegenkomen. Voor gemiddeld vijftig euro is het mogelijk om een professionele website te maken. De betaalde templates kunt u kopen via die verschillende websites van template aanbieders of via een “Template Marktplaats” zoals ThemeForest of CreativeMarket. Overweegt u een specifiek template te kopen, controleer dan eerst een aantal belangrijke zaken. Levert de verkopende partij bijvoorbeeld voldoende support, is de template versie recent nog bijgewerkt en is er ook een werkende demo aanwezig? Heeft u een template gekocht en werkt een bepaalde functie niet, dan is het altijd nog mogelijk om zich op de functionaliteit van de demo versie te beroepen.

Zijn gratis website templates niet voordeliger?

Is uw website budget erg klein, dan zult u misschien overwegen om een gratis template te gebruiken. Vooral voor WordPress zijn er erg veel gratis WordPress themes beschikbaar. Soms komt het voor dat een gratis template de light-versie van een premium template is. Hierdoor is het mogelijk om zonder risico een template te testen voordat u de premium versie gaat kopen. Tijdens onze zoektocht naar geschikte templates voor onze klanten, hebben wij al erg veel goede gratis website templates gezien. Kiest u voor een gratis template, kijk dan wel goed uit waar u de template gaat downloaden. Soms is een template namelijk niet veilig omdat een hacker wat extra codes aan de template heeft toegevoegd. Download dus altijd de originele template via de website van de template ontwikkelaar!

Themes voor webshops en webapplicaties

Wij hebben het al eerder genoemd, dat er voor WordPress erg veel templates beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn er ook nog de templates of themes voor andere webapplicaties zoals Drupal, Magento, PrestaShop, Joomla en nog vele anderen. Voor de meeste webapplicaties zijn er zowel gratis als ook premium templates beschikbaar. Voordat u een template aanschaft is het erg belangrijk om te controleren of de template versie ook geschikt is voor de versie van uw huidige webapplicatie. Kiest u bijvoorbeeld een template die voor een oudere versie van uw applicatie is gemaakt, dan is de kans groot dat uw applicatie na de installatie van de template niet meer werkt. Vraag altijd de template bouwer wanneer u niet zeker bent of de gekozen template wel compatibel met uw webapplicatie is.

HTML5 Templates

HTML5 is de nieuwe standaard bij de ontwikkeling van moderne websites. Toch worden er op dit moment nog veel websites geschreven met “oude” HTML code. Wanneer u ervoor kiest om uw website in HTML5 te schrijven, dan is uw website klaar voor de toekomst. Met een HTML5 template zult u over een krachtige, maar ook flexibele website beschikken. Bij deze templates behoord Adobe Flash tot het verleden en ook zijn deze templates geschikt voor elk (mobiel) toestel. HTML5 templates zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines en worden beter en sneller geïndexeerd door Google en andere zoekmachines. Kort gezegd, zorgen deze moderne templates voor een betere gebruikservaring. HTML5 beschikt namelijk over verschillende functionaliteiten (zoals drag and drop), die het gebruikersinterface kunnen verbeteren. Ook hebben deze templates een aantal nieuwe en indrukwekkende HTML5 multimedia tools voor bijvoorbeeld het streamen van audio en video bestanden.