Responsive WooCommerce themes

Eerder deelden wij al 10 responsive WordPress themes. 10 goede thema’s die u voor uw bedrijfswebsite kunt gebruiken. Speciaal voor webshops schrijven wij deze blogpost. Klanten oriënteren of plaatsen steeds vaker een aankoop via hun mobiele telefoon. Is uw thema nog niet geoptimaliseerd voor mobiele telefoons? In deze blogposts delen wij geen WordPress themes voor uw bedrijfswebsite, maar 6 responsive WooCommerce themes voor uw mobiele online shop.

Hoe beoordelen wij de WooCommerce themes? 

Wanneer is een thema een aanrader en wanneer niet? Wij hebben de themes geselecteerd en beoordeeld op basis van de volgende 5 criteria:

 1. Mobiele gebruikservaring: is het thema ook echt geschikt voor mobiel.
 2. Productpagina’s: zijn de productpagina’s overzichtelijk en aantrekkelijk.
 3. Winkelbeleving: kunnen klanten eenvoudig producten bekijken en kopen.
 4. Checkout: beschikt het thema over een goede checkout pagina.
 5. Overige functies: beschikt het thema over extra functies, zoals een blog, page-builder of wensenlijst.

6 WooCommerce themes: de beoordeling

Flatsome WooCommerce theme

Flatsome

Theme developer: UX Themes
Soort theme: Responsive WooCommerce theme
Prijs: $59

Flatsome is een responsive WooCommerce theme met een geïntegreerde pagebuilder. Hierdoor kan het thema eenvoudig met de muis (Drag&Drop) en met behulp van shortcodes worden aangepast. Flatsome is een van de meest populaire WooCommerce themes en is al meer dan 58.000 keer gekocht.

Beoordeling

 • Mobiele gebruikservaring: *****
  Net als de andere themes is ook Flatsome geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Toch krijgt alleen Flatsome 5 sterren. Bijzonder is dat het menu aan de linkerkant van de pagina wordt geopend en de slider zowel op desktop als mobiel goed worden weergegeven.
 • Productpagina’s: ****
  De productpresentatie ziet er mooi uit. Er is genoeg ruimte voor informatie en foto’s en de reviews worden op een mooie manier weergegeven.
 • Winkelbeleving: ****
  De Winkelbeleving is erg goed. Ook Flatsome biedt functies om producten snel te bekijken of aan de wishlist toe te voegen. De opties voor de categoriepagina’s zijn erg bijzonder. Hierdoor kunt u zelf een optimale winkelbeleving voor de klant creëren.
 • Checkout: ****
  Flatsome biedt een iets beter checkout proces dan de andere themes in deze lijst. Flatsome laat op basis van 3 stappen zien, waar de klant zich tijdens het aankoopprocess bevindt.
 • Overige functies: ****
  De extra functies zijn: een pagebuilder, video cover, blog, wishlist, countdown functie, over ons pagina, catalogus mode, portfolio en meer. Bekijk de verschillende demo’s voor alle mogelijkheden die het thema te bieden heeft.
Adrenalin WooCommerce theme

Adrenalin

Theme developer: CommerceGurus
Soort theme: Multi-functioneel WooCommerce theme
Prijs: $59

Adrenalin is een strak WooCommerce theme dat geschikt is voor verschillende soorten webshops. Kies uit een van de 10 verschillende homepage demo’s: default, small slider, corporate, food, travel, electronics, interiors, beauty, jewelry of designer. Deze kunt u gebruiken om snel een website te maken.

Beoordeling

 • Mobiele gebruikservaring: ****
  Het thema is responsive en wordt prima op mobiele telefoons en tablets weergegeven.
 • Productpagina’s: ***
  De Productpresentatie is goed, maar niet geweldig. De indeling is niet bijzonder geschikt voor foto’s die wat langer zijn. Dit zorgt ervoor dat de pagina’s er leeg uitziet.
 • Winkelbeleving: ****
  Adrenalin beschikt over een megamenu dat zich over de hele pagina verspreid. Dit ziet er mooi uit. Wanneer u met de muis over het product gaat, kunt u verschillende opties kiezen. Door de verschillende demo’s kunt u kiezen welke homepage het beste bij uw branche past.
 • Checkout: ****
  De Checkout ziet er basic, maar overzichtelijk uit. De stijl komt overeen met de rest van het thema.
 • Overige functies ****
  Enkele extra opties zijn: een blog, 10 verschillende homepage indelingen voor verschillende branches, services pagina en een wishlist. Ook is Adrenalin geschikt voor de pagebuilder Visual Composer.
OceanWP WooCommerce theme

OceanWP Flowers

Theme developer: Nicolas
Soort theme: Theme met meer dan 20 demo's
Prijs: $39 voor de uitbreidingen

OceanWP is een bijzonder thema en een van onze huidige favorieten. In de basis is het een gratis WordPress theme dat kan worden uitgebreid met verschillende gratis en premium uitbreidingen. Gebruikers hebben de keuze uit meer dan 20 demo’s. Flowers is één van de premium demo’s, waarmee u een mooie webshop kunt bouwen. Een groot voordeel van OceanWP zijn de optimalisaties voor de gratis en premium pagebuilder Elementor. Deze maakt het mogelijk om de pagina’s live via de voorkant te bewerken.

Beoordeling

 • Mobiele gebruikservaring: ****
  Zowel de homepage als de productpagina’s worden goed weergegeven op mobiel. De demo is minder druk dan veel andere WooCommerce themes.
 • Productpagina’s: ***
  De productpagina’s zijn prima. Wel neemt de header veel ruimte in beslag, waardoor de pagina naar beneden schuift. Prijs, beschrijving en foto zijn direct zichtbaar. Ook is er ruimte voor een uitgebreide beschrijving en reviews.
 • Winkelbeleving: ****
  Zowel op desktop als mobiel is de website erg overzichtelijk. Klanten weten precies waar ze moeten zijn en het thema beschikt over alle nodige functies voor een professionele webshop.
 • Checkout: ***
  De checkout is erg basic, maar mooier opgemaakt dan de standaard WooCommerce checkout. De informatie over de bestelling is naast de betaalgegevens geplaatst.
 • Overige functies: ****
  OceanWP is in de basis al erg goed. Daarnaast kan je het thema met behulp van Elementor en de customizer functie compleet je eigen maken. Extra extensies zoals posts slider, product sharing, modal window en custom sidebar zijn gratis beschikbaar. Ook zijn er allerlei premium extensies verkrijgbaar.

Voor OceanWP zijn 3 licenties (voor 1, 3 of een onbeperkt aantal websites) ob verkrijgbaar, maar je kan de theme dus ook gratis gebruiken. Alle licenties zijn incl. PRO demo’s, alle premium extensies en één jaar support/updates.

Click Boutique WooCommerce theme

Click Boutique

Theme developer: Themes Zone
Soort theme: Kleding winkel WooCommerce theme
Prijs: $59

Click Boutique is een modern WooCommerce theme, dat gebaseerd is op Bootstrap. Het thema beschikt over de REVOLUTION slider waarmee u opvallende banners kunt maken. De handige indeling en mooie productpagina’s zullen zeker indruk maken op de bezoeker. Zoals de naam al zegt is dit thema erg geschikt voor kledingwinkels.

Beoordeling

 • Mobiele gebruikservaring: ****
  Het thema is erg responsive en wordt goed weergegeven op mobiele telefoons.
 • Productpagina’s: ****
  De productpresentatie ziet er goed uit. Alle belangrijke informatie is direct zichtbaar. Daarnaast ziet de pagina er nog overzichtelijk uit, terwijl de pagina toch uit veel onderdelen bestaat.
 • Winkelbeleving: ****
  Click Boutique biedt verschillende extra’s die de winkelbeleving bevorderen. Als een bezoeker bijvoorbeeld met de muis over een product gaat, zijn er verschillende opties: snel bekijken, in winkelwagen, toevoegen aan verlanglijstje en vergelijken. De breadcrumbs worden daarnaast op een mooie manier weggewerkt en aan het megamenu kan een foto worden toegevoegd. Beiden dragen bij aan een mooi design.
 • Checkout: **
  Click Boutique beschikt over een standaard checkout systeem met betaalgegevens, verzendgegevens en de bestelling naast elkaar. Het design is niet bijzonder.
 • Overige functies: ****
  De extra opties zijn: een content builder, REVOLUTION slider, blog, fotogalerij, catalogus mode en wishlist.
Makery WooCommerce theme

Makery

Theme developer: Themex
Soort theme: Marktplaats WordPress theme
Prijs: $59

De eerste 4 Woocommerce themes zijn beoordeeld aan de hand van de 5 criteria. Dit zouden wij ook bij Makery kunnen doen, maar eigenlijk is het niet mogelijk om dit thema met de anderen te vergelijken. Makery is een thema dat uw WooCommerce website veranderd in een multishop marktplaats. Dit houdt in, dat meerdere winkeliers hun producten kunnen verkopen, waardoor klanten één of meerdere checkouts doorlopen. Vergeleken met de eerdere WooCommerce themes heeft Makery een veel complexer checkout proces. Hierdoor ontstaat een compleet andere winkelbeleving en zou een beoordeling niet objectief zijn.

Makery is een overzichtelijk en responsive WordPress theme. De verschillende winkels zijn fijn ingedeeld en de productpresentatie zou zeker 5 sterren krijgen. Voor iedereen die op zoek is naar een thema met een multishop functie, is Makery een uitstekende keuze.

Bij finalwebsites vinden wij Makery een bijzonder interessant product. Wilt u een multishop bouwen? Wij adviseren u graag!

Storefront WooCommerce theme

Storefront

Theme developer: Automatic
Soort theme: Basis theme voor shops met WooCommerce
Prijs: Gratis

Als laatste hebben wij gekozen voor Storefront. Deze gratis WordPress theme, dat gebaseerd is op het Starter theme Underscore van Automatic, sluit perfect aan op WooCommerce. Automatic heeft er bewust voor gekozen om geen functies zoals shortcodes, sliders en PageBuilders te integreren. Dit heeft als voordeel, dat de gebruiker zelf kan kiezen welke opties hij wil gebruiken.

Het thema beschikt over een homepage template. Samen met het gratis plugin “Homepage Control”, is het mogelijk om de homepage van uw shop interactief in te delen. Daarnaast is het thema compatibel met de meest recente functies van de WordPress Customizer. Door het gebruik van beide functies is het mogelijk om uw webshop met WordPress aan te passen zonder daarbij één enkele regel code te wijzigen.

Storefront beschikt over de belangrijke hooks. Hierdoor is het voor de developer mogelijk om de juiste functionaliteit te integreren, zonder daarbij de structuur van het hoofdthema te wijzigen. Voor dit gratis WooCommerce theme zijn een aantal uitbreidingen beschikbaar, zoals:

Storefront Bundle – $69,-
Alle Storefront uitbreidingen incl. één jaar support en updates. Kijk voor een volledig overzicht op de website.

Storefront Powerpack – $59,-
Extra opties in aanvulling op de opties, die de WordPress Customizer heeft te bieden.

Storefront Parallax Hero – $19,-
Zoals de naam al zegt biedt deze extensie, ondersteuning voor een indrukwekkend Parallax effect op uw homepage.

Beoordeling

 • Mobiele gebruikservaring: *****
  Storefront is dé beleving op mobiele telefoons, tablets en desktop PC’s
 • Productpagina’s: ***
  De productpresentatie is vooral gebaseerd op de opties van WooCommerce en biedt een prima beleving voor de klant.
 • Winkelbeleving: ***
  Net als bij de product presentatie zijn de overige winkelpagina’s sterk gebaseerd op de functies van het WooCommerce plugin. Dit is in de basis goed en vooral functioneel.
 • Checkout: ***
  De checkout is basic, maar gebruiksvriendelijk. Het zou prettig zijn wanneer de rechter kolom, die een stukje kort is als de linker, mee zou scrollen wanneer het onderste gedeelte wordt bereikt.
 • Overige functies: ***
  Het thema beschikt over de volgende functies: Homepage, blog, fullpage template.

De beoordeling voor Storefront is iets lager, omdat het om een basis thema gaat. Het ligt hier vooral aan de developer om het thema en de shop verder te ontplooien. Dit kan door het gebruik van de uitbreidingen en/of door de aanpassingen van uw developer.

Kies de juiste responsive WooCommerce themes

In deze blogpost hebben wij 6 goede thema’s uitgelicht, maar welke bevalt u nu het beste? Of bent u juist op zoek naar een customized webshop met Storefront als basis? In beide gevallen kan finalwebsites u van dienst zijn! Wij bouwen niet alleen uw webshop, maar wij kunnen u ook adviseren over uw e-commerce plannen.

Gepubliceerd in: Plugins en templates

Voordat je de site verlaat...

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang nieuwe blogposts zoals deze via e-mail.

 

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Wat kunt u doen bij een verlaten winkelwagen?

Lees ook deze blogpost:

Wat kunt u doen bij een verlaten winkelwagen?