Image slider plugins

Op deze blog schrijven wij vaak over de technische aspecten van een website, het schrijven zelf, e-commerce of social media. Interessante onderwerpen die erg belangrijk zijn voor de online ondernemer. Er is echter één onderwerp dat niet vaak aan bod is gekomen: de foto’s. Ook de afbeeldingen zijn een zeer belangrijk aspect van uw website. Een goede manier om de foto’s weer te geven is door een slider te gebruiken. Hieronder vindt u 3 goede image slider plugins die geschikt zijn voor uw WordPress website. De eerste 2 plugins hebben zowel een betaalde als een gratis versie (wij zullen het vooral over de gratis versie hebben), maar de laatste is echt een premium plugin. De prijs is niet hoog en zeker niet voor wat u ervoor krijgt.

 

3 goede image slider plugins voor WordPress

MetaSlider plugin

MetaSlider

Plugin developer: Team Updraft
Licentie: Freemium
Prijs: Gratis of $39,00

De meest gedownloade WordPress plugin van deze lijst is Meta slider. Met zijn 929,097 downloads en 4,8 sterren, is het dus een echte aanrader. De plugin is gratis en erg makkelijk te gebruiken. U selecteert de gewenste afbeeldingen uit de WordPress media bibliotheek, versleept ze voor de juiste volgorde en kiest de instellingen. Met een shortcode kan de image slider makkelijk in het bericht of op de pagina worden geplaatst. Van te voren kunt u de slider bekijken, maar later kan de slider ook makkelijk worden aangepast, zonder daarbij de shortcode opnieuw te plaatsen. U heeft keuze uit 4 opties: de Nivo Slider, de Flex Slider, de Coin Slider of de Responsive Slides. Elke optie, komt met verschillende effecten die het bekijken waard zijn! Kenmerken:

 • Erg makkelijk en snel een professionele image slider creëren
 • Responsive en geoptimaliseerd voor SEO
 • Vertalingen mogelijk (Frans, Spaans, Duits en nog veel meer)
 • Video slides zijn alleen beschikbaar bij de pro-versie
 • Navigatie via thumbnails is alleen beschikbaar bij de pro-versie

Cyclone silder

Plugin developer: Nico Amarilla
Licentie: Freemium
Prijs: Gratis of $34.00

Net als de Meta slider, is de Cyclone slider erg makkelijk te gebruiken. De plugin heeft 161,845 downloads en 4,8 sterren, dus ook een uitstekende keuze. Dit plugin werkt als volgt: De foto’s worden gekozen, de stijl en de navigatie mogelijkheden worden aangepast en de slider kan makkelijk met een shortcode in het bericht worden geplaatst. Dezelfde werking als de Meta Slider, maar wat is dan het verschil? De Cyclone Slider heeft meer opties. In tegenstelling tot de Meta slider zou u bijvoorbeeld bij de Cyclone slider onder de foto de thumbnails weer kunnen geven, maar ook video’s van Youtube of Vimeo kunnen worden toegevoegd. 2 onderdelen die alleen bij de pro-versie van Meta Slider inbegrepen zijn. De Cyclone slider heeft wel minder slider opties en u kunt kiezen uit maar 6 verschillende overgangen/animaties. Kenmerken:

 • Foto’s, video’s en HTML toevoegen
 • Responsive en geoptimaliseerd voor SEO
 • Random slide volgorde mogelijk
 • Klaar gemaakt voor vertalingen (reeds aanwezige vertalingen: Frans, Italiaans en Arabisch)
 • De mogelijkheid om een image slider als widget te plaatsen
Slider Revolution

Slider Revolution

Plugin developer: ThemePunch
Licentie: Premium (betaald)
Prijs: $25,00

De vorige 2 WordPress plugins uit deze lijst hebben een betaalde en een gratis versie, maar Slider Revolution heeft alleen een betaalde versie. Dit premium WordPress plugin kost 25 dollar, maar hiervoor krijgt u een geweldige slider plugin, waarmee u de image slides helemaal naar wens kunt aanpassen. Slider Revolution werkt anders dan Meta Slider en Cyclone Slider en is helaas minder eenvoudig. Toch is het zelfs voor de beginner goed te doen, indien zij/hij een beetje tijd aan wil spenderen. Wanneer u een nieuwe slider aanmaakt, creëert u eerst het design. Later wanneer het image slider template is opgeslagen, worden de foto’s en andere elementen pas toegevoegd. Ook deze plugin werkt met een shortcode die in het bericht kan worden geplakt. De plugin werkt dus heel fijn, maar wat het lastiger maakt zijn de opties. Deze zijn namelijk erg uitgebreid. Het uiterlijk (inclusief schaduw), de slider navigatie, de thumbnails en zelfs het laadsymbool kan naar wens worden aangepast. Ook zijn er verschillende opties voor een mobiele versie, zodat er een optimale gebruiksvriendelijkheid voor de mobiele gebruiker kan worden bereikt! Kenmerken:

 • Veel opties, waardoor het even duurt voordat u de plugin doorheeft.
 • Image sliders importeren en exporteren
 • Klaar gemaakt voor vertalingen
 • Responsive én geoptimaliseerd voor SEO
 • Google fonts kiezen voor de teksten
 • Ook video’s (Youtube, Vimeo of Self-Hosted HTML5 Video’s) kunnen worden toegevoegd.

Tip! Bent u geïnteresseerd in de plugin Slider Revolution én bent u ook nog opzoek naar een nieuw WordPress template? Op Themeforest zijn verschillende templates beschikbaar, waar de Slider Revolution standaard bij zit. 

Gepubliceerd in: Plugins en templates

Voordat je de site verlaat...

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang nieuwe blogposts zoals deze via e-mail.

 

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Deze WordPress plugins gebruiken wij dagelijks

Lees ook deze blogpost:

Deze WordPress plugins gebruiken wij dagelijks