One page website? Wel of niet geschikt als bedrijswebsite?

Heeft u een website nodig? Waarschijnlijk wel. Zonder website is het haast niet meer mogelijk om met andere bedrijven te concurreren. Toch vereist een website een investering. Een die u misschien niet wilt doen, omdat u niet het belang ziet van een website voor het succes van uw bedrijf. Voor u kan een one page website de oplossing zijn. Een professionele website voor weinig kosten en moeite, maar die wél het gewenste succes oplevert.

One page websites: wel of niet?

Waarom een one page website?

Zoals de term al zegt: een one-page website bestaat uit één enkele pagina. Steeds vaker komt u dit soort vereenvoudigde websites tegen. One pagers zien er fantastisch uit en kunnen binnen één dag in elkaar worden gezet. In een korte tijd kunt u dus over een professionele website beschikken. Maar een one page website beschikt over nog veel meer voordelen:

 • Lage kosten: een one page website vereist geen ingewikkelde technische functies en is zo in elkaar gezet.
 • Erg geschikt voor mobiel: one page websites zorgen voor een gebruiksvriendelijke beleving op mobiel. Een groot voordeel is dat bezoekers niet via kleine buttons en menu’s door de website hoeven te navigeren om de juiste informatie te vinden.  
 • Weinig content nodig voor een professionele website: veel organisaties vinden het lastig om genoeg webteksten te schrijven voor een website van een normale grote. Een one page website heeft u zo gevuld.
 • Visuele beleving: one page websites zijn erg visueel en daarmee erg geschikt om een mooie website te creëren met veel beeldmateriaal.

Kenmerken van een one page website

Een belangrijk kenmerk van een one pager is de bijzondere gebruikservaring. Waar de bezoeker bij een multi-page website zelf zijn “route” bepaald, bent u bij een one pager verantwoordelijk voor wat de bezoeker te zien krijgt en wanneer. Een one page website kan uit allerlei verschillende elementen bestaan. Een standaard indeling voor een one page kan er zo uitzien:

 • Foto-slider/video-intro
 • Bedrijfsinformatie en medewerkers
 • Portfolio/fotogalerij
 • Producten en/of diensten
 • Contactgegevens en formulier

Uiteraard is er geen vaste volgorde en is de indeling van uw website afhankelijk van uw organisatie en wensen.

Wanneer een one page website?

One page websites zijn voor verschillende soorten organisaties en projecten geschikt.

Productpromoties/acties

Tijdelijke verkoop van een product of online cursus.

Persoonlijke websites

Voor creatieve organisaties, sprekers of personal trainers.

Online visitekaartjes

Eenvoudige zakelijke websites voor schilders, loodgieters etc.

One page websites zijn dus eigenlijk voor 2 situaties geschikt. Ten eerste als u een extra website nodig heeft om een product of dienst te promoten. Met een template voor een one page website heeft u zo een eenvoudige website in elkaar gezet. Daarnaast is een one pager handig wanneer u uzelf of een webshop wil promoten en daarbij de kosten voor een website wil beperken. One pagers zijn erg geschikt voor persoonlijke websites of als online visitekaartje.

Omdat een one page website uit één enkele pagina bestaat is deze soort website niet aan te raden als u veel content heeft of als u van plan bent om op korte termijn uw website uit te breiden.

One pagers en de vindbaarheid in Google

Worden one page websites wel goed gevonden in Google? Dat is een vraag die wij vaak van ondernemers krijgen. Een geoptimaliseerde one pager kan eigenlijk net zo goed worden gevonden als een vergelijkbare site met 5 pagina’s. Anders gezegd zijn zowel websites met één pagina als 5 pagina’s niet zo sterk als grote websites met veel pagina’s, waardoor ze ook minder hoog scoren in Google. 

Moet uw website echt goed worden gevonden op verschillende zoekwoorden? Dan is het belangrijk dat u uw website stelselmatig blijft verbeteren en dit betekent ook het creëren van nieuwe content. Vindt u een one page website eigenlijk genoeg voor uw onderneming, maar wilt u wel de vindbaarheid van uw website in Google verbeteren? Ook aan een one pager kunt u een blog koppelen. Op deze manier houdt u één pagina voor uw dienst(en) of product(en) en werkt u tegelijkertijd aan een betere vindbaarheid. Vanaf de verschillende blogposts plaatst u weer links terug naar de ‘homepage’ van uw one page website. 

Heb ik als bedrijf met een one page website genoeg?

Als een goede vindbaarheid van uw website een vereiste is, kan deze vraag dus eenvoudig worden beantwoord: nee. Is de vindbaarheid niet belangrijk en wilt u graag snel een website beginnen, dan kunnen wij u een one pager zeker aanraden. In sommige gevallen is een one pager (incl. blog) zelfs genoeg voor de lange termijn. Bijvoorbeeld als u maar één product of dienst met weinig variaties aanbiedt. De meeste ondernemers zullen echter merken dat een one page website geen extra succes voor hun onderneming zal betekenen.  

Een one pager ziet er visueel leuk uit, maar om echt goed te scoren, is één pagina niet genoeg. Het gaat dan niet alleen om uw positie in Google, maar ook het resultaat die de website bij de bezoeker boekt. Een one pager is een goed begin, maar om via uw website meer opdrachten binnen te halen, is het belangrijk om uw website te blijven verbeteren. Wanneer u hiermee begint, zult u al snel merken dat dit een groot verschil maakt. 

Een template kiezen voor uw one pager

U wilt een one page website? Dan is het handig om met een template te werken. Er zijn verschillende opties waar u uit kunt kiezen:

 • HTML templates – Heeft u enige kennis van HTML en CSS en bent u niet van plan om de inhoud regelmatig te wijzigen? Dan zijn HTML templates de goedkoopste opties. Door het beperkte aantal opties, zijn deze templates meestal geen aanrader voor onze klanten.
 • WordPress templates – Wilt u de inhoud zelf eenvoudig kunnen wijzigen. Kies dan voor een template voor uw WordPress website. Met behulp van de customizer of de thema instellingen kunt u eenvoudig een leuke one pager in elkaar zetten.
 • WordPress templates met page builder – Wilt u nog meer mogelijkheden en de vrijheid hebben om allerlei elementen toe te voegen en te verwijderen? Bouw dan uw eigen one page website met behulp van een page builder. De mogelijkheden met dit soort templates zijn eindeloos.

Bent u van plan om de one page website later uit te breiden? Dan kan het handig zijn om voor een template te kiezen die met uw website kan meegroeien. Een goede keuze zou dan zijn om een one page website met Divi te maken. 

Een one page website met Divi

Een van beste WordPress templates met page builder is Divi. Deze page builder beschikt over allerlei voordelen t.o.v. andere page builders en is daarmee een aanrader voor uw one page website. Voordelen van Divi zijn:

 • Het diverse aantal elementen. Voor het bouwen van uw nieuwe one pager heeft u keuze uit 46 verschillende elementen, waaronder video, afbeeldingen, testimonials, blog, portfolio, number counter en meer.
 • De Visual Builder. Een pagina bewerken wordt nog eenvoudiger door de Visual Builder van Divi. Deze maakt het mogelijk om de pagina via de voorkant te wijzigen. U ziet dus direct hoe de wijzigingen uitpakken.
 • De snelheid. Vaak kan het lang duren om een pagina te bouwen met behulp van een page builder, maar Divi werkt uitermate snel. Geen lange laadtijd, maar gewoon lekker doorwerken.

Veelgestelde vragen over one page websites

Twijfelt u nog over een one page website? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen:

 • Zijn one page templates eenvoudig te wijzigen? Veel one page templates worden gebruikt voor websites die zelden worden gewijzigd. Wilt u de website wel zelf eenvoudig kunnen wijzigen. Kies dan voor een one pager met WordPress.
 • Zijn one page templates geschikt voor alle webbrowsers? Veel website templates zijn tegenwoordig responsive en geschikt voor de meest gebruikte webbrowsers. Bent u niet zeker over uw template? Wij adviseren u graag!
 • Wat kost een one page website? De kosten hangen uiteraard af van uw wensen, maar door de omvang is een one page website zeker voordelig. Bij finalwebsites krijgt u al een one pager voor €499,- (excl. BTW). Dit is inclusief het opzetten van de website, stockfoto’s uitzoeken en webteksten schrijven.

Overweeg goed of u een one page website kunt gebruiken en neem voor advies contact met ons op!

Gepubliceerd in: Website beginnen