Hoe denkt u over bloggen? Ziet u het als een grote investering of kost het toch allemaal te veel tijd? Het kan ook nog zijn dat het gewoon niet wil lukken. De inspiratie bron is uitgedroogd, de woorden lopen niet lekker en niemand leest uw blogposts. Waarom zou u dan doorgaan? Bloggen biedt veel voordelen en sluit perfect aan op uw content marketing strategie. Wilt u nog een poging wagen? Met de onderstaande blog tips komt u gelijk een stuk verder.

Blog tips voor ondernemers

Waarom is het belangrijk om te bloggen?

Bloggen is dood. Helaas horen wij dit mensen vaak zeggen of schrijven. Juist door de laatste omwikkelingen omtrent Google, zijn blogs nog belangrijker dan ooit! Maar waarom dan, horen wij u nu vragen. Omdat:

  • Door te bloggen bereikt u een groter publiek. Schrijft u interessante content dan zult u niet alleen klanten naar uw website trekken, maar ook andere geïnteresseerden. Deze blog bezoekers zorgen bijvoorbeeld met behulp van social media voor gratis publiciteit en zo bereikt u steeds meer mensen.
  • Het een goede mogelijkheid is om uzelf neer te zetten als autoriteit. Laat de lezers zien waarom u de specialist bent!
  • Uw website wordt beter gevonden in Google. Door blogposts voor zoekmachines te optimaliseren zult u ook op andere zoekwoorden gevonden worden en niet alleen op uw productnamen.

Kies onderwerpen die interessant zijn voor de lezer

Wij hebben u overtuigd en nu kunt u bijna niet wachten om te beginnen. Denk van tevoren goed na over uw onderwerpen. Wat willen lezers lezen, zodat ze daarna ook echt een klant willen worden? Fotografen kunnen bijvoorbeeld een heel artikel schrijven over technische aspecten, maar dit zal vooral interessant zijn voor andere (beginnende) fotografen. U laat misschien wel zien dat u een specialist bent in uw vakgebied, maar potentiële klanten zullen afhaken door de lastige informatie. Schrijf dus goede blogposts die geschikt zijn voor uw doelgroep. Een fotograaf kan bijvoorbeeld schrijven over het maken van foto’s op vakantie of het eenvoudig bewerken van foto’s.

De opbouw van een goede blogpost

De informatie is natuurlijk het belangrijkste, maar zorg dat deze is gegoten in een standaard blogpost opbouw.

  • Begin met en pakkende titel.
  • Deel de informatie op in verschillende alinea’s: inleiding, inhoud, conclusie
  • Eindig uw artikel met een call-to-action.

Boven de verschillende alinea’s bedenkt u ook goede titels, zodat de lezers meteen kunnen zien waar de blogpost over gaat. Gebruik daarnaast ook een aantal foto’s. Let op! Alleen foto’s die ook echt wat toevoegen aan uw geschreven artikel. Fijne sites voor gratis of betaalde foto’s zijn Unsplash, Public Domain Archive en Bigstock.

Hoe vaak moet ik een blogpost plaatsen?

Het aantal blogposts dat u elke maand wilt plaatsen, bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. Hoe meer hoe beter, maar denk eraan: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Heeft u weinig tijd plaats dan in ieder geval 1 tot 2 keer per maand een nieuwe blogpost. Het is beter dat u een aantal goede artikelen schrijft, dan veel artikelen die niet bijzonder zijn. Zorg ook voor continuïteit. Elke maand 1 blog schrijven is voordeliger dan de eerste maand 4 en dan 2 maanden helemaal niets. Lezers die zich op uw blog abonneren verwachten namelijk regelmatig een blogpost. Houd ze dus ook tevreden.

Blogposts delen op social media

Één van de grootste fouten die u kan maken? Blogposts niet delen op social media! Blogposts zijn eigenlijk onmisbaar voor uw social media strategie. Een blogpost is snel gedeeld en een goede manier om de bezoeker naar uw website te krijgen. Deel naast uw eigen blogposts ook interessante artikelen van anderen. .

Meer blog tips nodig? Volg de gratis cursus “Bloggen”

Bent u opzoek naar meer informatie en hoopt u snel beter te worden in bloggen? Doe dan mee aan de gratis cursus bloggen. Op Superblogger.nl vindt u handige blogtips die eenvoudig en op een persoonlijke manier worden behandeld. Na afloop van de cursus zult u meer weten over onderwerpen zoals SEO, de opbouw van een blogpost, handige WP-plugins en Twitter!

Gepubliceerd in: Online marketing tips

Voordat je de site verlaat...

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang nieuwe blogposts zoals deze via e-mail.

 

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Contentcreatie: de eerste stap naar een succesvolle website

Lees ook deze blogpost:

Contentcreatie: de eerste stap naar een succesvolle website