finalwebsites

Webteksten: Schrijven voor bedrijven

Het bouwen van een website is niet 1, 2, 3 gebeurd. Naast het selecteren van een template en de foto’s, moeten er ook teksten worden geschreven. U heeft webteksten nodig voor de homepage, uw diensten of producten en vergeet ook niet de contact pagina. Voor de bezoeker van uw website is het fijn als de teksten informatief én makkelijk leesbaar zijn. Ook Google kan goede teksten waarderen en beloont ze met een betere ranking in de zoekmachine. Goede teksten bieden veel voordelen, maar vaak is het niet zo makkelijk als het lijkt.

Waar moet u opletten bij het schrijven van webteksten?

Wanneer u teksten gaat schrijven voor uw website zijn de volgende punten van belang:

Let op, er zijn valkuilen!

U heeft uw eigen webteksten geschreven, maar toch bent u niet helemaal tevreden. Waar kan het fout zijn gegaan?

Laat uw webteksten schrijven door een professional!

Valt u in te veel valkuilen, dan is het misschien verstandig om uw webteksten te laten schrijven door een specialist. Niet alleen krijgt u dan teksten die geschreven zijn in correct Nederlands, maar meestal is het ook voordeliger. 

Overtuigende webteksten door Tekstory

Geen zin of tijd om uw eigen teksten te schrijven? Onze blogger Sharon schrijft pakkende teksten die ook nog eens geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Bekijk haar website “Tekstory” voor meer informatie!

Bonus: van goede webteksten naar content marketing

Nu u weet hoe u goede website teksten kunt schrijven, kunt u deze kennis gebruiken voor het opzetten van een effectieve content marketing strategie. In het begin moet uw website vooral gevuld worden, maar zoals u weet is een website nooit helemaal “af”. 

Content marketing draait om het creëren van meerwaarde voor uw bezoeker. Nuttige content waarmee u noch beter kunt scoren. Dit is wat u moet weten over content marketing: 

Content marketing is net als website teksten schrijven een kunst. Met onze tips helpen wij u graag bij het schrijven van goede content voor nog meer resultaat!