SSL Certificaat, vanaf €39,- per jaar!

Wilt u dat uw klanten en gebruikers hun gegevens veilig via uw WordPress website of webshop kunnen versturen? Dan is een versleuteling via SSL een efficiënte manier. Het SSL certificaat dient als een soort paspoort voor een veilige (SSL) verbinding tussen een client en server. Denk hierbij aan de verbinding tussen uw email programma en de mail server of de webbrowser die verbinding maakt met een website of applicatie.
Via de veilige SSL verbinding zorgt worden de gegevens versleuteld verzonden, maar voordat de gegevens worden verzonden controleert de client-applicatie of de server over een geldig certificaat beschikt.

Bijvoorbeeld: Heeft een website geen geldig certificaat dan zal voor de bezoeker bij het benaderen van de site een waarschuwing via de webbrowser (client-applicatie) verschijnen.

SSL Certificaat

Voor welke website moet ik een SSL certificaat kopen?

Er zijn diverse redenen om een SSL verbinding te gebruiken. Ten eerste is een veilige SSL verbinding noodzakelijk wanneer de gebruiker of bezoeker vertrouwelijke gegevens via het internet verstuurt. Denk hierbij aan de CreditCard gegevens binnen een webshop of de uitgebreide persoonsgegevens bij de registratie. Daarnaast wekt een SSL certificaat vertrouwen op bij kritische bezoekers en komt het professioneel over. De laatste tijd “beschermen” dus ook websites, die geen of weinig informatie versturen, hun applicatie.

Sinds 25 mei 2018 verplicht de AVG wetgeving het secure protocol voor websites de persoonsgegevens verzamelen en verwerken!

Reeds in 2014 heeft Google bekend gemaakt dat websites die via het secure protocol https://  worden aangeboden, in de Google resultaten worden beloond. Dat wil niet zeggen dat een website door een SSL certificaat beter rankt, maar zal Google een gelijkwaardig resultaat de voorkeur geven wanneer een of meer van de websites binnen de Google resultaten via https:// worden aangeboden. Later dit jaar worden in Google Chrome alle websites, die niet via https:// worden aangeboden, als niet veilig gekenmerkt,

Koop nu uw SSL certificaat en bescherm uw website!

Onze klanten kiezen meestal uit een van de onderstaande soorten SSL certificaten.

Domein validatie

Prijs per jaar: €39,00

 • Tijdens de aanvraag wordt uw domeinnaam gecontroleerd
 • Goed voor de “normale” website met en zonder formulieren
 • Geen eenmalige kosten en gratis setup*

Uitgebreide validatie

Prijs per jaar: €159,00

 • Naast de domein worden ook uw bedrijfsgegevens gecontroleerd.
 • Ideaal voor webshops en commerciële websites
 • Geen eenmalige kosten en gratis setup*

*Wordt uw website door finalwebsites gehost, dan configureren wij gratis uw SSL certificaat.

SSL certificaat met domein validatie

Een SSL certificaat met domein validatie is het meest eenvoudige SSL certificaat waaruit u kan kiezen. Elk certificaat is geldig voor één domeinnaam en het www sub-domein. Wilt u een ander subdomein (bijvoorbeeld mail.domeinnaam.nl), dan moet u hiervoor een extra certificaat aanschaffen. Wie de eigenaar van de website of applicatie is, wordt binnen dit type certificaat niet vermeld.

SSL certificaat met uitgebreide validatie

Een SSL certificaat met uitgebreide validatie wordt ook wel EV (Extended Validation) certificaat genoemd. Een belangrijk kenmerk van een EV certificaat is dat de bedrijfsgegevens worden vergeleken en gecontroleerd met de gegevens die vermeld staan bij de Kamer van koophandel (KvK). Tijdens het validatie proces wordt de beheerder van de website door de certificaatuitgever via de telefoon gecontacteerd. Op deze manier wordt vastgesteld of de website, de domeinnaam en het bedrijf één entiteit zijn. De bezoeker krijgt hierdoor de bevestiging dat hij zich op de juiste website bevindt. Bij een aantal webbrowsers (Mozilla Firefox en Internet Explorer) verschijnt binnen de adresbalk, naast het slotje, een groene balk met daarin de bedrijfsnaam.

Andere soorten SSL certificaten

Naast de twee meest voorkomende soorten SSL certificaten die hiernaast worden weergegeven, zijn er ook nog enkele andere certificaten beschikbaar:

 • Certificaat met bedrijfsvalidatie
  Dit certificaat lijkt erg op het EV certificaat, maar het heeft geen groene adresbalk en is voordeliger geprijsd.
 • Multidomein certificaat
  Een Multidomein certificaat is bijzonder geschikt (en voordelig) voor Exchange servers of websites die over meerdere domeinnamen beschikken.
 • Wildcard certificaten
  Dit certificaat kunt u gebruiken voor één domeinnaam en een onbeperkt aantal sub-domeinnamen.

Heeft u interesse in een van deze SSL certificaten dan kunt u voor een prijsopgave en vrijblijvend advies contact met ons opnemen.

Wat heeft u nodig om een SSL certificaat op uw website te gebruiken?

Wilt u een SSL certificaat op uw website gebruiken, dan is het belangrijk dat uw webhost het beveiligde protocol (https://) met een “eigen” certificaat ondersteund. Waarschijnlijk zal uw zakelijke webhosting provider deze functie ondersteunen, maar in sommige gevallen verdienen de onderstaande punten extra aandacht:

 • Dedicated IP adres of Server Name Indication (SNI)
  Een van deze twee opties zijn nodig om SSL met een eigen certificaat op uw webhost te configureren. De dedicated (eigen) IP adres voor uw website komt vaak samen met extra kosten. Is het niet mogelijk om een eigen IP adres voor uw website te configureren, dan is SNI een optie. Bij de optie Server Name Indication kunnen meerdere SSL hosts op één IP adres draaien. Let op, SNI wordt niet geaccepteerd door Internet Explorer versie 8 of lager!
 • Het aanmaken van een CSR (Certificate Signing Request)
  Een CSR kunt u o.a. aanmaken via het controlepaneel van uw hostingaccount. Dit is nodig voor het aanvragen van uw certificaat.
 • Uw provider accepteert geen certificaten van andere leveranciers
  Sommige providers kiezen er bewust voor om geen certificaten van andere leveranciers te accepteren. In dit geval heeft u weinig opties! U kunt er dan voor kiezen om over tte stappen naar een andere hosting provider.

Soms is het lastig of zelfs onmogelijk om een website om te zetten naar https://

Naast het aanvragen/installeren van een SSL certificaat moet uw website ook worden omgezet van http:// naar https://. Helaas is dit niet altijd even eenvoudig. Alle interne links naar de verschillende pagina’s, afbeeldingen, stijl en script bestanden moeten worden bijgewerkt. Overleg eerst met uw webbouwer of deze wissel geen problemen oplevert.