Online betalen met PayPal

PayPal is een betaalwijze die steeds vaker door Nederlandse webwinkels wordt aangeboden. De eigenaar van PayPal is het Amerikaanse bedrijf eBay, hetzelfde bedrijf dat enkele jaren geleden Marktplaats.nl heeft overgenomen. Markplaats.nl is tegenwoordig een van de sites waar de PayPal betaling door zowel de consument als ook bedrijven regelmatig wordt gebruikt. Betaalt u wel eens met PayPal en/of accepteert uw webshop of website online betalingen via PayPal?

Kenmerken PayPal

Paypal is één van de grootste online betalingsproviders en functioneert als een soort bank tussen de koper en de webwinkelier. Winkelen op het internet wordt daarmee veiliger én makkelijker voor iedereen.

Zie hieronder de kenmerken en voordelen van een betaling via PayPal:

 • PayPal berekent geen kosten voor de koper
 • PayPal is eenvoudig en snel (uw betaling wordt meestal realtime uitgevoerd)
 • Bij het online betalen met PayPal worden geen Creditcard of bankgegevens uitgewisseld
 • Stortingen naar uw PayPal account zijn via Creditcard of bankrekening (iDeal) mogelijk
 • U kunt betalingen uitvoeren, ontvangen of aanvragen (een verzoek versturen) binnen één account
 • Via PayPal is het mogelijk om wereldwijd te betalen en betalingen te ontvangen.

Kortom er zijn erg veel voordelen voor de winkelier en de consument!

Paypal transactiekosten

Bij PayPal is uw e-mailadres het “bankrekeningnummer” waarmee u het geld verstuurt of ontvangt. Bij het online betalen met PayPal bestaan er voor de koper (meestal) geen kosten, maar hierdoor moet de verkoper (het bedrijf) wel de transactiekosten betalen. Deze kosten zijn afhankelijk van het betaalmiddel, het land waar de betaling wordt gedaan en de hoogte van het bedrag. Voor bedrijven worden de kosten lager op het moment dat er meer betalingen met PayPal worden uitgevoerd.

Voorbeeld:
U heeft iets verkocht via Marktplaats.nl en u heeft de betaling via PayPal ontvangen. Eventuele betaalkosten zijn voor uw rekening. Omdat u van tevoren niet weet of de koper met een creditcard betaald, kunt u overwegen om het aankoopbedrag te verhogen. PayPal rekent geen kosten voor het storten van bedragen naar of vanaf uw PayPal account. Een gedetailleerde kostenoverzicht is op de PayPal website te vinden.

Wanneer uw PayPal account geverifieerd en gekoppeld is aan uw bankrekening of Creditcard, dan is het online betalen met PayPal erg snel, veilig en eenvoudig.

Gratis e-book voor online sellers!

In ons e-book Hoe goed is jouw webshop idee delen wij 10 vragen om te controleren of je idee kans van slagen heeft. Een aanrader als je een webshop wilt beginnen.

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

PayPal voor webwinkels

PayPal is niet alleen een veilige oplossing (met kopersbescherming) voor Marktplaats.nl, maar ook een prima oplossing voor webshops en andere websites waar online betalingen worden verricht. Voor u als winkelier zijn er de volgende voordelen:

 • Online betalingen met PayPal vanuit het buitenland – U beschikt maar over één betaalkoppeling die het mogelijk maakt om betalingen uit meer dan 200 landen te ontvangen.
 • Geen abonnementskosten – Uw PayPal account is gratis en er ontstaan alleen kosten wanneer er een transactie plaatsvindt.
 • Eenvoudig in gebruik – PayPal is vooral in het buitenland erg populair. Hierdoor zijn online betalingen via PayPal in de meest populaire e-commerce systemen reeds geïntegreerd. 
 • Mobile payments – Steeds meer aankopen worden via een smartphone gedaan. De betaalpagina van PayPal heeft een responsive design en met de PayPal App is het online betalen voor uw klanten nog eenvoudiger.
 • Meer betaaloplossingen – Verstuur bijvoorbeeld via e-mail een betaalverzoek of sluit een overeenkomst tot maandelijkse incasso van uw abonnementen. 

Als een online betaling met PayPal zo eenvoudig is, hoezo is de betaalwijze dan minder populair dan bijvoorbeeld iDEAL?

Er zijn vrij veel webwinkels die PayPal als betaalmogelijkheid aanbieden, maar niet elke webwinkelier doet het op de juiste manier:

 • Soms worden de PayPal kosten als extra kosten doorberekend aan de koper. Soms is dit nodig om uw margebedrag aantrekkelijk te houden, maar betaalkosten zijn ook verkoopkosten en behoren in de “normale” prijscalculatie.
 • Sommige webwinkels hebben de PayPal functie slecht of nauwelijks geïntegreerd.
 • De mogelijkheid om met PayPal te betalen is pas zichtbaar op het moment van de check-out.
 • In Nederland is de betaling via iDEAL een veelgebruikte standaard.
 • Veel klanten willen geen (extra) account aanmaken voor de betaling.

Natuurlijk zijn er ook webwinkels waar de betaling via PayPal nooit zou voorkomen, maar op het moment dat er bestellingen van klanten in het buitenland te verwachten zijn is de integratie van deze extra betaalmethode zeker te overwegen. Wanneer uw producten digitaal worden geleverd, zijn betaalwijzen zoals PayPal of Skrill een veel gewenste betaalmethode en niet alleen voor order uit het buitenland.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van PayPal binnen uw eigen webshop of website, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gepubliceerd in: E-commerce website tips

Vergeet niet het e-book!

Download nog vandaag ons e-book Hoe goed is jouw webshop idee. Het e-book is ook een aanrader voor winkeliers die nog niet zo geleden een webshop zijn begonnen.

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

iDEAL betalingen voor bedrijfswebsites met onze WordPress plugin

Lees ook deze blogpost:

iDEAL betalingen voor bedrijfswebsites met onze WordPress plugin