finalwebsites

6 responsive WooCommerce templates

Vorig jaar hebben wij 10 gratis responsive WordPress themes gedeeld. 10 goede templates, die u als website eigenaar ook dit jaar weer kan gebruiken. 2015 wordt het jaar, waarin ondernemers (nog) meer aandacht moeten besteden aan hun mobiele website. Klanten zullen namelijk nog vaker, via hun mobiel een aankoop willen plaatsen. Deze keer dus geen premium WordPress templates voor uw bedrijfswebsite, maar 6 responsive WooCommerce templates voor uw mobiele online shop.

De templates zijn geselecteerd en beoordeeld op basis van de volgende 5 criteria:

  • Mobiele gebruikservaring
  • Product presentatie
  • Overige template functies
  • Winkelbeleving
  • Aanwezigheid One-Page checkout

WooCart | De ultieme WooCommerce template

Prijs: $69, nu $45  (MyThemeShop)

WooCart is een modern WooCommerce template dat erg gebruiksvriendelijk is voor zowel de website eigenaar als de bezoeker. Door de verschillende krachtige functies kan het template naar wens worden aangepast en is geschikt voor de meest verschillende webwinkel.

Beoordeling

WooCart mag in tegenstelling tot de andere templates in deze lijst voor meerdere websites worden gebruikt!

Click Boutique | Kleding winkel WooCommerce template

Prijs: $58 (ThemeForest)

Click Boutique is een modern WooCommerce template, dat gebaseerd is op Bootstrap. De opvallende slider en handige indeling geven de producten mooi weer.

Beoordeling

Adrenalin | Multi-functioneel WooCommerce template

Prijs: $58 (ThemeForest)

Adrenalin is een strak WooComerce template dat geschikt is voor verschillende soorten webshops. Zo kan er een keuze worden gemaakt uit: food, travel, beauty, designer en meer.

Beoordeling

Flatsome | Responsive WooCommerce template

Prijs: $58 (ThemeForest)

Flatsome is een responsive WooCommerce template met geïntegreerde pagebuilder. Hierdoor kan het template eenvoudig met de muis (Drag&Drop) en met behulp van shortcodes worden aangepast.

Beoordeling

Makery | Marktplaats WordPress template

Prijs: $58 (ThemeForest)

De vorige templates zijn beoordeeld aan de hand van de 5 criteria. Dit zouden wij ook bij Makery kunnen doen, maar eigenlijk is het niet mogelijk om dit template met de anderen te vergelijken. Makery is een template dat uw WooCommerce website veranderd in een multishop maarktplaats. Dit houdt in, dat meerdere winkeliers hun producten verkopen, waardoor klanten één of meerdere check-outs doorlopen. Vergeleken met de eerdere WooCommerce themes heeft Makery een veel complexer check-out proces. Hierdoor ontstaat een compleet andere winkelbeleving en zou een beoordeling niet objectief zijn.

Makery is een overzichtelijk en responsive WordPress template. De verschillende winkels zijn fijn ingedeeld en de product presentatie zou 5 sterren krijgen. Voor iedereen die op zoek is naar een template met multishop functies, is dit template een uitstekende keuze.

Wij bij finalwebsites vinden Makery een bijzonder interessant product. Hierdoor zullen wij dit product nog verder testen en u hierover later dit jaar informeren.

Storefront, de perfecte basis voor uw WooCommerce webshop

Prijs: Gratis (WooThemes)

Als laatste hebben wij gekozen voor Storefront, een vrij nieuw template van het bedrijf WooThemes. Dit gratis WordPress template, dat gebaseerd is op het Starter theme Underscore van Automatic, sluit perfect aan op WooCommerce. WooThemes heeft er bewust voor gekozen om geen functies zoals shortcodes, sliders en PageBuilders te integreren. Dit heeft als voordeel, dat de gebruiker zelf kan kiezen, welke opties hij wil gebruiken.

De template beschikt over een homepage template. Samen met het gratis plugin “Homepage Control”, is het mogelijk om de homepage van uw shop interactief in te delen. Daarnaast is de template compatibel met de meest recente functies van de WordPress Customizer. Door het gebruik van beide functies is het mogelijk om uw webshop met WordPress aan te passen zonder daarbij één enkele regel code te wijzigen.

Storefront beschikt over de belangrijke hooks. Hierdoor is het voor de developer mogelijk om de juiste functionaliteit te integreren, zonder daarbij de structuur van het hoofdthema te wijzigen. Voor dit gratis WooCommerce template zijn een aantal uitbreidingen beschikbaar, zoals:

Storefront WooCommerce Customizer – $39,-
Extra opties in aanvulling op de opties, die de WordPress Customizer heeft te bieden.

Storefront Parallax Hero – $19,-
Zoals de naam al zegt biedt deze extensie, ondersteuning voor een indrukwekkend Parallax effect op uw homepage.

Storefront Designer – $39,-
Deze uitbreiding biedt extra functies om bijvoorbeeld de navigatiebalk anders in te delen of het uiterlijk van de product pagina’s te veranderen.

Beoordeling:

De beoordeling voor Storefront is iets lager, omdat het om een basis template gaat. Het ligt hier vooral aan de developer om het template en de shop verder te ontplooien. Dit kan door het gebruik van de uitbreidingen en/of door de aanpassingen van uw developer.

Kies de juiste responsive WooCommerce template

Zoals wij eerder al hebben genoemd, is 2015 het jaar waarin de experts een sterke toename van online verkopen via mobiele telefoons verwachten. Wij hebben 6 goede templates uitgelicht, maar welke bevalt u nu het beste? Of bent u juist op zoek naar een customized webshop met Storefront als basis? In beide gevallen kan finalwebsites u van dienst zijn! Wij bouwen niet alleen uw webshop, maar wij kunnen u ook adviseren over uw e-commerce plannen.