finalwebsites

Portfolio website tips en WordPress templates

Elke organisatie heeft in principe een website nodig, maar voor sommige bedrijven kan een portfolio website voordeliger zijn. Maar wat is dan het verschil met een (eenvoudige) bedrijfswebsite? De verschillen kunnen met name worden gevonden in de inhoud van de website. Waar de bedrijfswebsite vooral gericht is op het tonen van bedrijfs- en productinformatie, toont de portfolio website voorbeelden van de werkzaamheden die eerder door het bedrijf zijn uitgevoerd. Dit maakt de portfolio website een uitstekende optie voor bedrijven die (creatieve) diensten aanbieden, zoals schildersbedrijven, grafische bureau’s en cateringbedrijven. U ziet dat de portfolio website vooral geschikt is voor bepaalde bedrijven en misschien ook wel voor de uwe. In deze blogpost geven wij tips hoe u met WordPress een goede portfolio website kunt opzetten.

Waarom een portfolio website met WordPress?

Bij finalwebsites bouwen wij veel websites met het content management systeem WordPress en ook voor portfolio websites vinden wij WordPress echt een aanrader. Met de juiste WordPress template en/of een aantal extra functies is het vrij eenvoudig uw projecten op een professionele manier te tonen. Met WordPress kunt u voordelig een website bouwen en ook onderhouden. Wilt u op een later tijdstip uw website uitbreiden met een webshop? Ook dat zal geen probleem zijn! Met het webshop plugin WooCommerce is het mogelijk om bijna elke website te veranderen in een webshop. Veel premium WordPress templates zijn zelfs al voorbereid voor WooCommerce en daardoor wordt het nog makkelijker om uw diensten later online aan te bieden.

Een goede portfolio website opzetten

Wilt u een portfolio website beginnen met WordPress, dan is het belangrijk dat u eerst nadenkt over de inhoud van uw website. Om uw werk of projecten goed onder de aandacht te brengen, zijn de volgende website onderdelen typerend en belangrijk:

Portfolio WordPress templates uitzoeken

Heeft u nagedacht over de inhoud van uw website en heeft u al een idee hoe de website eruit moet zien? Dan kunt u op zoek gaan naar een geschikt WordPress theme. Op websites zoals ThemeForest en Creative Market staan duizenden portfolio WordPress templates te koop. Het juiste template kiezen is zeker niet eenvoudig, maar via onze handleiding “website template kopen” geven wij een aantal tips die bij de beslissing zullen helpen. Voor de portfolio websites van onze klanten, hebben wij eerder al de onderstaande WordPress templates gebruikt. Gebruik:

Deze one page template beschikt over leuke animaties voor de verschillende items. De voorpagina kan eenvoudig worden gewijzigd.

Een modern WordPress template met portfolio, blog en testimonial secties voor bedrijven die de klant met hun foto’s willen overtuigen.

Met deze functionele template beschikt u naast een portfolio en blog ook over andere secties, zoals een webshop en diensten.

Portfolio website met Divi

De bovenstaande templates zijn een aanrader, maar u zou ook Divi kunnen gebruiken om een portfolio website te maken. Veel van onze klanten werken graag met Divi, omdat de Divi Builder de mogelijkheid geeft om op een eenvoudige manier een attractieve website te maken. Hetzelfde geldt dus ook voor een portfolio website. Divi heeft standaard een aantal functies waarmee een professioneel portfolio kan worden opgezet. Verder is Divi erg functioneel en wordt de builder continu doorontwikkeld. Een website met Divi kan dus jaren met uw online onderneming meegroeien.

Hoe scoort u met uw portfolio website?

Zoals wij wel vaker tegen onze klanten zeggen: een goede website is nooit volledig af. Nadat u de portfolio website met WordPress heeft opgezet, kunt u de volgende tips gebruiken om van uw nieuwe website een succes te maken.

Wilt u snel met uw portfolio website beginnen? Wanneer u ons WordPress hostingpakket afneemt, krijgt u de Divi Template er gratis bij. Daarmee zijn de eerste stappen voor uw nieuwe website al gezet!