Naast het aanbod van de juiste betaalwijzen is de keuze van een goede Payment Service Provider (PSP) essentieel voor het succes van je webwinkel. De betaling via iDEAL ligt voor de hand en deze betaalwijze wordt door Nederlandse banken en internet payment providers meestal aangeboden. Naast een aanbod van de beschikbare betaalwijzen en de kosten is het vooral belangrijk om te kijken naar de aansluiting voor je webshop platform. De juiste online betalingsprovider te kiezen is dus niet zo simpel.

Online betalingen accepteren in Nederland en het buitenland 

Wanneer je webwinkel gericht is op de Nederlandse markt, is een online betaling via iDEAL meestal voldoende. Bij consumenten wordt deze betaalwijze bijna altijd geaccepteerd. Maar hoe zit het met klanten in het buitenland of een zakelijke klant? In dit geval is het aanbod van extra betaalwijzen zeker belangrijk.

Voor de buurlanden zoals België en Duitsland bieden de nationale banken een aantal opties, maar voor de overige landen is het aanbod bij banken maar klein of niet aanwezig. Wilt je ook in andere landen verkopen, dan is het zeker nodig om over de volgende betaalwijzen te beschikken: Paypal, Creditcard (MasterCard en Visa) en bankoverschrijving. 

iDEAL betalingen accepteren via Mollie

Mollie is een Payment Service Provider die iDEAL betalingen voor een bijzonder lage prijs mogelijk maakt. Zij vragen geen opstartkosten en er ontstaan ook geen maandelijkse kosten voor het gebruik van hun platform. De enige kosten die worden berekend zijn slechts €0,29 per geslaagde iDEAL transactie.

Gratis Mollie account aanvragen

Overige Mollie betaalmethoden

Als je klant bent bij Mollie kan je zonder extra abonnementskosten gebruikmaken van de volgende Mollie betaalmethoden:

 • PayPal
  Ook in Nederland worden online betalingen met PayPal steeds populairder. Met PayPal kunnen je klanten veilig betalen zonder dat hun bank of creditcardgegevens naar de winkelier worden verstuurd. Je maakt hierbij gebruik van het Mollie betaalplatform en je eigen PayPal account.
 • MasterCard, Visa en American Express
  Mollie biedt ook de mogelijkheid voor betalingen via de creditcard. Voor sommige winkeliers is de strengere acceptatieprocedure een drempel en andere zien dit zeker als een voordeel.
 • SEPA Overboeking
  Wanneer je klanten betalen via overboeking, kan met de overboeking via de derdengeldenrekening van Mollie, de betaalstatus via je internetwinkel worden worden bijgewerkt (zonder een extra aansluiting).
 • SEPA incasso
  Met Mollie is het mogelijk om (eenmalig) betalingen te incasseren. Dit gebeurt net als bij overboekingen via SEPA (Single Euro Payments Area). De betaler geeft toestemming en Mollie regelt de incasso. Je hoeft dus geen incasso bestanden te exporteren en bij de bank te uploaden. Je kan eenmalige incasso’s herhalende incasso’s (subscription payments) instellen.
 • Achteraf betalen
  Mollie biedt ook de mogelijkheid tot achteraf betalen via Klarna. Een betaalmogelijkheid waarmee klanten hun bestelling achteraf of in termijnen kunnen betalen, kan het aantal conversies verhogen!
 • Bancontact
  Deze betaalwijze wordt veel gebruikt voor online betalingen vanuit België. Wanneer je producten of diensten aanbiedt voor klanten in België, is deze betaalwijze een noodzakelijke keuze.
 • Giropay
  80% van alle Duitse banken zijn intussen aangesloten bij Giropay. Je bereikt met deze betaalmethode rond 35 miljoen consumenten in Duitsland.
 • Sofort (by Klarna)
  Naast betalingen via Giropay is Sofort een veel gebruikte betaalwijze in Duitsland.
 • EPS (Electronic Payment Standard)
  Deze betaalwijze is de iDeal variant van Oostenrijk en heeft een bereik van meer dan 2,5 miljoen Oostenrijkse rekeninghouders.
 • Belfius
  Deze betaalmethode is voor je klanten in België een uitstekende aanvulling op Bancontact. Belfius is een van de grootste banken in België.
 • Cadeaukaarten
  Cadeaukaarten geven je de mogelijkheid tot wat extra orders omdat klanten die een kaart als cadeau hebben ontvangen, op zoek gaan naar webwinkels waar zij het tegoed kunnen besteden. Mollie ondersteunt populaire cadeaukaarten zoals Nationale EntertainmentCard, Webshop Giftcard, Podium Cadeaukaart, VVV Cadeaukaart, Fashioncheque en YourGift.
 • Apple Pay
  Apple Pay is de afgelopen jaren erg populair geworden en steeds meer banken bieden een koppeling met Apple Pay aan. De consument koppelt een betaalmiddel (pinpas of creditcard) aan Apple Pay en kan zo “neutraal” zijn aankopen betalen. Dit is vooral veel makkelijker voor de klant en worden er net als bij PayPal geen bankgegevens naar de verkoper gestuurd.

Voor alle Mollie betaalmethoden wordt dezelfde betaalplatform gebruikt. De kosten verschillen per betaalmethode en er worden geen extra kosten voor een abonnement of de aansluiting in rekening gebracht. De uitbetalingen kunnen dagelijks plaatsvinden.

Mollie werkt voor elke soort webwinkel

Voor Mollie zijn een groot aantal plugins beschikbaar. Deze zijn passend voor de meest voorkomende eCommerce platformen zoals: WooCommerce, Magento, Prestashop, OpenCart en veel andere. Voor de overige platformen of maatwerk webshops is een aansluiting via de Mollie API mogelijk.

Service en ondersteuning

De integratiehandleiding voor zowel de platform als de API is zeer uitgebreid en compleet. Heb je een vraag over één van de plugins dan kan je het beste via de mail (of forum) contact opnemen. Onze ervaringen met support voor de Mollie plugin voor WooCommerce zijn zeer goed. Je kan een antwoord binnen één werkdag ontvangen. 

Je kan Mollie ook bellen. Soms duurt het even dat je doorkomt, maar in het algemeen heb je toch binnen enkele minuten antwoord. Voor technische vragen wordt je meestal gevraagd om toch via de mail je probleem door te sturen.

Finalwebites is al meer dan 10 jaar Mollie partner. In deze tijd hebben we ook andere Payment Service Providers getest. Mollie is zeker niet de enige optie, maar wel een van de meest voordelige Payment Service Provider met een groot aanbod aan betaalmethoden. Alle Mollie koppelingen en plugins worden regelmatig bijgewerkt en verbeterd.

Gepubliceerd in: E-commerce website tips