Hoeveel van uw dagelijkse bezoekers bekijken uw website op een mobiel of tablet? Afhankelijk van uw doelgroep kan dit wel de helft of zelfs meer zijn. Wanneer uw huidige website niet is geoptimaliseerd voor het mobiele internet, is de kans groot dat uw website binnenkort minder vaak wordt gevonden! Google gaat namelijk een aantal factoren, die bijdragen aan een betere beleving op mobiele apparaten, toevoegen aan de logaritmen voor mobiele zoekresultaten.

Mobiel-vriendelijke website

Mobiel-vriendelijke websites doen het beter in Google’s mobiele zoekfunctie

Vanaf 21 april 2015 begint Google met het uitrollen van twee belangrijke aanpassingen voor hun algoritme:

  1. Websites krijgen de kans om beter gevonden te worden wanneer deze geoptimaliseerd zijn voor het mobiele internet.
  2. Apps die gebruik maken van App Indexing worden sneller getoond aan gebruikers die bij Google zijn ingelogd.

Mobiel-vriendelijke websites zullen dus worden beloond in tegenstelling tot oude en niet geoptimaliseerde websites.

Moet dan elke zakelijke website mobiel-vriendelijk zijn?

Deze vraag kregen wij de afgelopen jaren regelmatig en in principe is het antwoord over de jaren niet sterk veranderd:

Wanneer uw doelgroep een mobiel of tablet gebruikt om uw website te bezoeken, is het zeker verstandig om over een responsive website te beschikken.

De noodzaak voor een mobiele website wordt steeds groter omdat vooral consumenten de voorkeur aan mobiel apparaten geven, om het internet te bezoeken.

Kan ik mijn niet mobiele website omzetten naar een mobiele versie?

Bent u erg tevreden met uw huidige niet mobiele website, dan kan het vervelend zijn om deze te vervangen. Wilt u uw oude website naar een mobiele website omzetten, dan zou dit in principe mogelijk zijn. Vaak is een nieuw website template wél veel voordeliger en ook veiliger. Of uw huidige website kan worden omgezet is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Is de code van uw website netjes geschreven en is de stijl informatie van de HTML bron code gescheiden?
  • Websites die tabellen gebruiken voor het design kunnen meestal niet eenvoudig worden omgezet.
  • Wanneer de website door een content management systeem (CMS) wordt onderhouden, is het belangrijk om te controleren of de HTML code op de juiste wijze wordt gegenereerd.
  • Sommige afbeeldingen, video’s en andere media (bijv. Flash elementen) kunnen een probleem vormen wanneer deze op een mobiel toestel moeten worden weergegeven.

U ziet het is niet altijd mogelijk om een bestaande website om te zetten voor het mobiele internet. Bent u niet zeker over de mogelijkheden? Wij helpen u graag.

Test hier of uw website mobiel-vriendelijk is!

Een responsive website is hét antwoord

In sommige gevallen zult u misschien denken dat een mobiele app de oplossing op “alle” problemen is. Een groot aantal gebruikers geven echter de voorkeur aan een responsive website, omdat deze qua inhoud en functionaliteit meer te bieden heeft. In de meeste gevallen is een responsive design ook de meest voordelige optie. Hierbij hoeft u namelijk maar één website te onderhouden.

Update uw website snel en grijp de kans om meer mobiele bezoekers te krijgen

Een mobiel-vriendelijke website is zeker een must voor bedrijven die op dit moment al bezoekers via het mobiele internet ontvangen. Voor hun bestaat er zelf een risico dat zij na de aanpassing van Google’s algoritme, slechter te vinden zijn. Voor websites die op dit moment via het mobiele internet niet goed worden gevonden, bestaan er zelfs kansen. Door vroegtijdig uw website voor mobiel gebruik te optimaliseren, bestaat er een serieuze kans dat uw website de huidige concurrentie kan inhalen! Vooral grotere bedrijven die vandaag nog geen mobiele website hebben, zullen voor de nodige aanpassingen extra tijd nodig hebben.

Neem voor uw vragen over responsive design en mobiel-vriendelijke websites contact met ons op. Wij adviseren uw graag!

Lees ook deze blogpost:

SEO techniek: optimaliseer uw website voor Google

SEO techniek: optimaliseer uw website voor Google