finalwebsites

Eigen website beginnen? Begin met een plan!

De aftrap van een eigen website project is voor veel bedrijven een grote uitdaging. Bij elke website spelen de volgende onderdelen o.a. een rol:

Elk onderdeel is voor een professionele website en vak apart en vraagt kennis en ervaring. Gelukkig zijn er internetbureau’s die kunnen helpen, maar ook dan is het begin nog steeds niet eenvoudig. Het beantwoorden van de volgende vragen biedt hulp bij beginnen van uw eigen website.

Wat is het doel van de website?

Dit is misschien de meest belangrijke vraag, zonder een antwoord op deze vraag is er in principe geen reden om een eigen website te beginnen. Aan de andere kant is de vraag ook eenvoudig te beantwoorden:

Welke groep zal uw website bezoeken?

Er is een groot verschil of uw klanten of doelgroep particulieren of bedrijven zijn. Terwijl een groot deel van consumentenproducten via het Internet worden aangeboden is het soms veel moeilijker om een zakelijke diensten aan te bieden. Afhankelijk van het doel van uw eigen website, is het net zo belangrijk om te weten of uw doelgroep het internet ook op de verwachte manier gebruikt.

Zijn er vergelijkbare websites?

Een van de reden dat bedrijven een eigen website willen, heeft ermee te maken dat hun concurrentie er ook een hebben. Dit is op zich niet verkeerd tenminste dan, als de concurrentie zelf een reden heeft voor een eigen website. Meestal is dit wel een goed teken als er vergelijkbare sites zijn omdat deze websites mee helpen om het marktsegment te ontwikkelen. Aan de andere kant moet uw eigen website straks de strijd met de concurrerende websites opnemen.

Wilt u producten of diensten online verkopen?

Niet alle diensten of producten zijn online te (makkelijk) verkopen, het is dus van belang om te onderzoeken of uw producten en ook uw bedrijf hiervoor klaar zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan:

Wanneer u “offline” met een dealernetwerk werkt, zijn klantenservice en ook retourzendingen een behoorlijke impact op uw verkoop-binnendienst. Hou ook rekening met dit soort “nieuwe” situaties binnen uw dagelijkse bedrijfsvoering.

Hoe moet de nieuwe website uitzien en moet een huisstijl nageleefd worden?

Welke websites vind u mooi, zijn er andere sites die u inspireren? Wanneer uw huisstijl binnen de nieuwe website terecht moet komen, is het mogelijk dat u geen kant een klaar website template kunt gebruiken en dat een designer een nieuw template moet ontwikkelen. In dit geval wordt uw eigen website meestal iets duurder.

Waar komen de bezoekers vandaan?

Er zijn verschillende bronnen waar bezoekers vandaan komen:

Bezoekers die u vinden via Google zijn meestal de belangrijkste bezoekers omdat zij op zoek zijn naar een dienst, product of informatie. Helaas is een goed resultaat in Google, door de grote invloed van de concurrentie, niet zo eenvoudig te behalen.

Hoe groot is uw maandelijks budget om te adverteren?

Naast de kosten voor uw website ontstaan er zeker ook kosten voor het verkrijgen van bezoekers op uw website. Het is goed mogelijk dat u met de bezoekers via de Google zoekmachine en externe links genoeg bezoekers krijgt. Helaas is dit niet zo eenvoudig en het kost tijd en veel werk om een hoog zoekmachine-resultaat en een aantal goede links te verkrijgen. Online adverteren is dan de manier om snel voldoende bezoekers naar uw website te leiden. Plan voor het adverteren een extra budget, zodat uw website ook kans maakt om omzet te genereren.

Heeft uw bedrijf de capaciteiten om teksten voor de website te schrijven?

Met een eenmalige opzet van uw eigen website is het helaas niet gedaan. Om in Google hoog te scoren, helpt de publicatie van nieuwe en relevante webteksten enorm. Dat geldt voor verschillende doeleinden:

U ziet er is veel werk, ook nadat uw eigen website is gelanceerd.

En… wanneer gaat u een eigen website beginnen?

Veel bedrijven kunnen zonder een eigen website hun klanten niet optimaal bereiken of zij verliezen zelf omzet doordat hun concurrentie het beter doet op internet. Uw eigen website is meer dan een folder, het is misschien de optimale platform waar uw klanten u wilt ontmoeten. 

Wij bij finalwebsites helpen u graag bij het bedenken en bouwen van uw (nieuwe) website.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.