Via onze blogpost gratis WordPress themes delen wij regelmatig de templates die wij op dit moment het beste vinden. Deze 10 templates zijn van een uitstekende kwaliteit en beschikken daarnaast over een mooi design. Natuurlijk bestaan er veel templates die beter bij uw bedrijf zullen passen dan onze favorieten, maar het kiezen van een geschikt template is niet makkelijk. Wilt u een WordPress website template kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Website template kopen

Denk goed na voordat u een WordPress template koopt!

Waar moet de template aan voldoen?

Voordat u opzoek gaat naar het meeste geschikte template, is het noodzakelijk dat u een aantal punten bedenkt waar de template aan zou moeten voldoen. Past de template bij de huisstijl, komt de prijs inclusief eventuele aanpassingen overeen met de prijs die u in gedachten had en is er genoeg ruimte voor alle informatie? Vooral dit laatste punt is iets waar u goed naar moet kijken. De template dat u mooi vindt, heeft misschien geen portfolio pagina of geen blog. Bedenk dus van te voren wat uw website nodig heeft, anders moet u de template laten wijzigen en dat kost meestal meer dan een template.

Kijk hoe vaak de template gedownload is.

De kans dat u een website tegenkomt die hetzelfde template gebruikt is erg klein, maar niet onmogelijk. Een template kan namelijk meerdere keren worden gedownload en soms zal er niet veel worden gewijzigd. Wilt u toch graag een website template kopen wat iets unieker is? Kijk dan naar het aantal downloads. Een populair template, hoeft niet slecht te zijn, maar overweeg wel hoeveel template aanpassingen er nodig zijn om de template toch uniek te maken. Het is niet prettig wanneer uw concurrent dezelfde soort website heeft.

Het technische aspect is erg belangrijk!

Beschikt de template over een responsive design?

In een ander artikel hebben wij het over het belang van een goede website. Kies dus voor een template met een responsive design, zodat u later niet een nieuw responsive template hoeft te kopen.

“Werkt” de template?

Waarschijnlijk kiest u een template op basis van een mooi design, maar dit betekent niet dat het ook technisch goed in elkaar zit. Als de template voldoet aan de volgende punten, dan is het waarschijnlijk een goede keuze:

 • De template is compatibel met de meest gebruikte plugins, zoals WordPress SEO en WP Super Cache.
 • De template is gemaakt voor de meest recente WordPress Versie
 • De template werkt even goed in de verschillende browsers
 • De template is voorbereid voor vertalingen. Helaas zijn de meeste templates in het Engels, dus het moet wel mogelijk zijn om de tekst in de template te vertalen, zonder daarbij de broncode te bewerken
 • De template maakt gebruik van een framework of andere non-native modules. Is dit van toepassing en wilt u graag de template zelf aanpassen, dan kan dit u werkzaamheden belemmeren.

Is de template makkelijk aan te passen?

Wilt u graag zelf uw website “bouwen”, dan is het verstandig om een template te kiezen dat u zelf eenvoudig aan kunt passen. Veel Premium WordPress templates beschikken over een eigen instellingenpagina. Hier kunt u eenvoudig instellingen wijzigen zoals: kleuren, lettertype, het logo en nog veel meer. Controleer of dit mogelijk is.

Een website template kopen zonder support?

 Het laatste waar u naar moet kijken is de betrouwbaarheid. Een template waar geen support bij wordt geleverd of veel negatieve reviews heeft, kunt u beter overslaan. Wilt u zoveel mogelijk problemen uitsluiten, controleer dan de volgende punten:

 • Reageert de aanbieder snel op vragen? Wanneer hij snel reageert wanneer u nog geen klant bent, is de kans groot dat hij ook snel zal reageren voor ondersteuning.
 • Heeft de aanbieder meer dan één template gebouwd? Iemand die meerdere templates heeft gebouwd is er serieus mee bezig.
 • Is de template recentelijk nog bijgewerkt? Als de template niet regelmatig wordt bijgewerkt, is de kans groot dat u later geen updates kunt uitvoeren. Hierdoor wordt uw WordPress website onveilig en ontstaan er een hoop problemen.
 • Wordt er voor klanten (gratis) support aangeboden?
 • Is het beter om een template bij een groter bedrijf te kopen? Helaas zijn de templates dan minder uniek, maar het biedt wel meer zekerheid. Dit wil niet zeggen dat een template van een kleiner bedrijf altijd een groot risico met zich meebrengt.
 • Wat zeggen andere gebruikers over de template? Templates met goede reviews kunt u natuurlijk beter kopen, dan templates met slechte reviews.
 • Wilt u een website template kopen bij een Nederland of een Amerikaans bedrijf? Bij een Amerikaans bedrijf moet u er rekening mee houden dat de support tijden op een ongewenst moment kunnen vallen.

En als laatste, voorkom “illegale” verkoop! Koop de template altijd bij de echte bouwer, zodat u altijd de juiste licentie heeft. Zonder de juiste rechten ontvangt u misschien geen updates en/of support.

Twijfelt u tussen verschillende templates?

Wij kunnen u altijd adviseren welk template het meest geschikt is. Met onze dienst Template Scout kiezen wij speciaal voor website 4-6 passende WordPress templates.

Gepubliceerd in: Website beginnen

Voordat je de site verlaat...

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang nieuwe blogposts zoals deze via e-mail.

 

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Hoe kies ik het juiste website template?

Lees ook deze blogpost:

Hoe kies ik het juiste website template?