Een website template is de meest voordelige optie om een website snel en voordelig te publiceren. Door het gebruik van een kant en klaar webdesign hoeft u zich bijvoorbeeld niet druk te maken over kleur combinaties of de indeling van een webdesign. Dit werk is al gedaan, maar toch kan er veel mis gaan. De volgende vragen zullen u helpen bij de juiste keuze.

Website template kiezen

Welk soort template heb ik dan nodig?

Naast het design van een website template is het noodzakelijk om de juiste template voor uw doelstelling of applicatie te kiezen. Heeft u een template nodig voor een webshop, een bedrijfswebsite of misschien voor een blog? Voor elke soort zijn een aantal keuzes mogelijk, kies een template voor de juiste webapplicatie zoals bijvoorbeeld:

  • Een WooCommerce theme voor uw webshop met WooCommerce (en WordPress)
  • een premium WordPress template voor uw WordPress website of blog.

HTML/CSS templates kunnen met de nodige aanpassingen voor bijna alle soorten websites gebruikt worden. Wanneer u een nieuw website template voor uw maatwerk applicatie nodig heeft, is het aan te bevelen om even contact op te nemen met de ontwikkelaar van deze webapplicatie.

Wordt uw website vaak bekeken via mobile telefoons of tablets?

Controleer de webstatistieken van uw website of dit het geval is, kijk ook of er veel bezoekers zijn die een computer gebruiken met het Apple-Mac besturingssysteem. Omdat de iPhone en iPad geen Flash ondersteunen, is het niet verstandig om een template te kiezen dat uit Adobe Flash elementen bestaat.

Wanneer uw website vaak bezocht wordt door mobile apparatuur zoals telefoons of tablets, is het verstandig om een responsive template te kiezen. Dit soort templates zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik op desktop PC’s, tablets en telefoons. Let op, er zijn responsive templates voor verschillende soorten webapplicaties en websites.

Is het erg belangrijk dat uw website gevonden wordt in Google?

Deze vraag zult u waarschijnlijk graag met “ja” willen beantwoorden, maar toch zijn er uitzonderingen waar de vindbaarheid in Google minder belangrijk is. Denk hierbij aan tijdelijke actie websites of een online folder waar de bezoeker rechtstreeks terecht komt. Wanneer de vindbaarheid in zoekmachines minder belangrijk is, wordt de keuze van een website template eenvoudiger. Waar moet u op letten wanneer de vindbaarheid wel een rol speelt?

  • Flash websites zijn niet of erg minder goed voor Google te optimaliseren. Kies geen Flash, SWISH of Silverlight template wanneer u niet zeker bent of deze goed zijn voor de vindbaarheid.
  • Website templates die vooral uit afbeeldingen of videos bestaan en weinig ruimte bieden voor tekst, zijn niet zo eenvoudig te optimaliseren voor zoekmachines.
  • Website templates die de inhoud via JavaScript laden, zijn ook vaak slecht voor SEO. Hoe kunt u deze herkennen? Normaal heeft elke pagina een uniek adres, is dit niet het geval of staat de zichtbare tekst niet in de broncode, dan wordt de tekst waarschijnlijk met behulp van JavaScript in de pagina geladen en kan de inhoud meestal niet door Google gelezen worden.

Vooral de laatste techniek wordt in de huidige tijd graag gebruikt om mooie en interactieve website te bouwen.  

Kunt u om hulp vragen voor het aanpassen van een website template?

Veel templates kunnen zonder grote aanpassingen gelijk gebuikt worden voor uw website. Op het moment dat een web template gewijzigd moet worden, is het wel belangrijk dat u iemand om hulp kunt vragen. Niet elke webbouwer gaat graag aan de slag met een website template dat hij niet kent. Wij bieden template aanpassingen aan voor WordPress websites en “normale” HTML/CSS templates. De kosten voor de website template aanpassingen zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen.

Wanneer u niet zeker weet of een template geschikt is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken via e-mail of telefoon.

Gepubliceerd in: Website beginnen

Voordat je de site verlaat...

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang nieuwe blogposts zoals deze via e-mail.

 

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

10 dingen die u nog niet wist over de WordPress mediabibliotheek

Lees ook deze blogpost:

10 dingen die u nog niet wist over de WordPress mediabibliotheek