Een website zonder bezoekers is, net als een lege winkel, een slechte zaak. Maar hoe komt u aan meer bezoekers zodat u eindelijk kan profiteren van de voordelen die ‘online’ te bieden heeft. Er zijn verschillende manieren om aan meer bezoeker te komen. Adverteren in de zoekmachine (SEA) is een mogelijkheid, maar daarmee creëert u alleen korte termijn winst en hoge kosten. De voorkeur gaat dus uit naar meer bezoekers via de organische zoekresultaten. Zoekmachine optimalisatie gaat u hierbij helpen.

Hoezo zoekmachine optimalisatie?

Door het grote aantal concurrenten lijkt adverteren de enige mogelijkheid om uw potentiële klant te bereiken. Toch kunt u met behulp van zoekmachine optimalisatie uw positie in de zoekmachine verbeteren. Uw website optimaliseren volgens de regels van Google, is zeker de moeite waard! Profiteer van:

 • Hogere positie in de zoekmachine: meer bezoekers dankzij een betere vindbaarheid.
 • Geen doorlopende maandelijkse kosten: voor organische resultaten geldt dat u niet betaalt per click.
 • Langdurig resultaat: het aantal bezoekers wordt niet minder als u stopt met investeren.
 • Meer relevante bezoekers: uw website krijgt alleen een hogere positie als Google denkt dat uw website relevant is.
 • Meer vertrouwen: gebruikers klikken liever op het eerste organische zoekresultaat dan advertenties.

Hoe staat uw website ervoor?

Schrijf u in voor de SEO site check en ontdek waar de kansen liggen.

De 3 pijlers van SEO

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit 3 pijlers: techniek, content en linkbuilding. Om te profiteren van zoveel mogelijk resultaat is het belangrijk dat u geen pijler overslaat!

Website optimalisatie

Website optimalisatie

finalwebsites weet precies welke technische optimalisaties nodig zijn om uw website hoger te laten ranken. Wij geven Google toegang tot uw website en zorgen ervoor dat deze op de juiste manier wordt gelezen en geïndexeerd. Hiervoor wijzigen wij o.a. de structured data, lossen wij content duplicatie problemen op en zorgen wij voor de juiste website structuur.

Content creatie

Content Creatie

Goede en relevante content is essentieel om in de zoekresultaten te verschijnen. Wij schrijven artikelen voor de bezoeker én de zoekmachine, zodat u gevonden en gelezen wordt. Ook vinden wij goede kansen in Google door middel van een zoekwoorden onderzoek of kunnen wij uw huidige content optimaliseren voor mobiel en de zoekmachine.

Link building

Link building

Goede links verzamelen is helaas niet eenvoudig, maar wel noodzakelijk om te kunnen concurreren met andere websites. Naast het verzamelen van primaire links kunnen wij u helpen met het creëren van linkbait, cornerstone content en gastblogs. Op deze manier zorgen wij ervoor dat er links naar uw website verwijzen die ook echt waardevol zijn!

Hoe doen wij SEO?

Bedrijven die beloven dat zij uw website binnen enkele weken bovenaan in Google kunnen krijgen, verspreiden een illusie. Zoekmachine optimalisatie is effectief, maar vraagt om geduld. Bij finalwebsites doen wij geen loze beloftes, maar werken wij hard aan de vindbaarheid van uw website. Dit is hoe wij SEO doen:

De website review

Voordat er een strategie wordt bedacht en plannen worden gemaakt, zullen wij uw website analyseren en verbeterpunten opsporen. Urgente problemen zullen direct worden verholpen. Op basis van de gegeven uit de website statistieken, Google Search Console en andere SEO tools doen wij een nulmeting voor ~ 10 belangrijke pagina’s binnen uw website.

Primair zoekwoordenonderzoek + concurrentieanalyse + doelgroepanalyse

Vervolgens zullen wij ons bezig houden met wat belangrijk vooronderzoek. Wie zijn uw concurrenten en doelgroep, welke zoekwoorden zijn voor uw doelgroep belangrijk en welke zoekwoorden gebruiken uw concurrenten? Uit de antwoorden zal blijken welke kansen u maakt in de zoekmachine.

Plan van aanpak opstellen

Geen klant, product of website is hetzelfde.  Daarom stemmen wij het plan van aanpak niet alleen af op de website review en ons vooronderzoek, maar houden wij ook rekening met uw doelen en budget. Van ons kunt u een eerlijke samenwerking verwachten. Wij willen niet dat u tijd en geld investeert in een SEO campagne die nooit kans van slagen heeft.

Tijd voor actie + succes meten

Het plan is gemaakt. Tijd om aan de slag te gaan. Binnen de periode zullen wij de techniek optimaliseren, content creëren en links voor uw website verzamelen. Ook zullen wij Analytics software en andere tools gebruiken om de resultaten te meten. Updates zullen stapsgewijs worden gedaan, zodat wij precies weten wat elke stap oplevert.

Zoals u ziet, is zoekmachine optimalisatie een lange termijn project. Snelle acties of tweaks zijn niet mogelijk of hebben een korte levensduur. Er bestaan geen SEO tovenaars! Alleen finalwebsites.

Wat als SEO niet voor uw online onderneming geschikt is?

Niet elke website of product/dienst is geschikt voor zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk kan elke campagne worden aangepast, maar soms zijn andere promotie mogelijkheden voordeliger. Samen zullen wij dan een alternatieve campagne bedenken. Ook als de werkzaamheden al zijn gestart, zullen wij de campagne (voorlopig) stop zetten.

Extra SEO diensten

 • Mobile SEO en uw website

  Zoekmachine optimalisatie voor mobiele telefoons wordt steeds belangrijker. Wij verbeteren de mobiele gebruikservaring van uw website door een snellere laadtijd, content geschreven voor mobiel en webteksten geoptimaliseerd voor voice search.

 • Lokale SEO

  Met behulp van Lokale SEO is het voor online ondernemers mogelijk om lokaal beter te worden gevonden. Ons basispakket bestaat uit het optimaliseren van uw Google bedrijfspagina en uw bedrijfswebsite op de belangrijkste kenmerken voor Lokale SEO.

 • SEO coaching

  De online ondernemer die zijn eigen website voor zoekmachines wil optimaliseren, ondersteunen wij graag met ons advies en ervaring. Naast regelmatige site checks helpen wij graag met het opstellen van een plan of geven wij trainingen op maat.

Onze focus!

 • Lange termijn. Profiteer nog lang uw investering
 • Maatwerk. Elke website en SEO campagne is anders
 • Groei. Meer bezoekers voor relevante zoekopdrachten
 • Kennis delen. Klanten herkennen u als specialist
 • Vernieuwend. Experimenteren met actuele ontwikkelingen