Gratis WordPress themes

Het aanbod van zowel gratis als premium WordPress themes is ontzettend groot. Door de grote keuze mogelijkheid is het lastig om een keuze te maken. Daarnaast is het nog moeilijk om een template te kiezen dat goed werkt. Veel gratis templates zijn niet responsive en functioneren minder goed dan premium themes. Vandaag delen wij onze 10 favoriete gratis responsive WordPress templates.

10 WordPress themes aanraders!

Twenty Seventeen WordPress theme

Twenty Seventeen

Theme developer: WordPress.org
Soort template: Blog of zakelijk
Prijs: gratis

Bij finalwebsites zijn wij over het algemeen aardig tevreden over de twenty-something WordPress themes. Zo hebben wij Twenty Fifteen zelfs 2 jaar in deze lijst weergegeven! Toch vinden wij Twenty Seventeen het beste default WordPress theme tot nu. De theme heeft een moderne uitstraling en kan worden gebruikt om snel een eenvoudige website in elkaar te zetten. Twenty Seventeen beschikt over een full-page afbeelding en een bijzondere statische homepage. Via de customizer kunt u pagina’s met tekst én foto’s aan de homepage toevoegen. De template werkt voor zowel desktop, tablet als mobiel en is geschikt voor het maken van een (kleinere) bedrijfswebsite.

Dyad responsive blog theme

Dyad

Theme developer: Automattic
Soort template: Responsive blog
Prijs: gratis

Dyad is een responsive WordPress theme voor verschillende soorten blogs, maar met name voor foodbloggers, artiesten en fotografen. De theme zorgt voor een perfecte combinatie van beeld en tekst, maar hierdoor is het wel belangrijk dat de gebruiker over fantastische foto’s beschikt. De full size slider met daarin de uitgelichte blog posts is erg bijzonder, maar ook de blog posts zelf worden op een unieke manier weergegeven. Het layout is zeker niet standaard! Ook is de theme erg goed leesbaar op mobiel en tablet.

BLDR multi-purpose theme

BLDR

Theme developer: Modern Themes
Soort template: Multi-purpose
Prijs: freemium

BLDR is een responsive multi-purpose WordPress theme met een homepage slider waar meerdere foto’s op worden weergeven. Hierdoor is dit template een uitstekende keuze voor elke fotograaf of designer. Met de drag en drop page builder kan de theme makkelijk worden gewijzigd, zonder de code aan te passen. De lite versie van dit theme is gratis, maar voor 18 USD krijgt u al de pro versie. Deze pro versie beschikt over meerdere homepage layouts, Google fonts, en is bijvoorbeeld compatibel met WooCommerce.

Snaps portfolio theme

Snaps

Theme developer: Graph Paper Press
Soort template: Portfolio
Prijs: gratis

Het weergeven van foto’s wordt al snel mooier met de Snaps WordPress theme. De template heeft een strak en overzichtelijk design met een header die u naar wens kunt aanpassen. Wanneer u opzoek bent naar een theme met de nodige basis functies en die mooi wordt weergegeven op mobiele telefoons en tablets, dan is Snaps een prima keuze.

Enlightenment multipurpose theme

Enlightenment

Theme developer: One Designs
Soort template: Multi-purpose
Prijs: gratis

Enlightenment is een veelzijdig theme met veel uitgebreide functies om uw website naar wens aan te passen. De WordPress theme beschikt over een full page slider en een onbeperkt aantal layouts die eenvoudig met de drag en drop builder kunnen worden aangepast. Enlightenment is gebouwd met het Bootstrap framework en wordt dus goed weergegeven op de verschillende schermen. De theme is erg compleet en beschikt over en galerij, blog, verschillende landingpages, image lightbox, en een mega menu. Door al deze mogelijkheden is de Enlightenment WordPress theme een aanrader voor verschillende soorten bedrijfswebsites, freelancers, creatieve bureau’s en meer.

The Newswire magazine theme

The Newswire

Theme developer: WP Dev Shed
Soort template: Magazine of blog
Prijs: gratis

Zoals de naam laat vermoeden is The Newswire de perfecte WordPress theme voor nieuwssites of magazine’s. De nieuwsartikelen worden overzichtelijk gepresenteerd door het strakke design en u kunt gebruik maken van de grote slider op de homepage. Bent u niet zo handig met het wijzigen van codes? The Newswire kunt u gemakkelijk aanpassen zonder de code “aan te raken” of een extra plugin te installeren.

Auberge restaurant theme

Auberge

Theme developer: WebMan Design
Soort template: Restaurant
Prijs: Freemium

Auberge is een uniek WordPress theme voor restaurant websites en receptenblogs. De template beschikt over een modern design met een full size foto. Auberge beschikt over een uitgebreide menukaart functie en is het mogelijk om recepten te plaatsen. U hoeft dus niet langer pdf-bestanden op de website te plaatsen. Het menu én de andere webpagina’s zijn namelijk erg goed leesbaar op mobiel. Daarnaast beschikt de theme over een blog en de optie om te kunnen reserveren. Er is een premium versie voor dit thema beschikbaar die uit nog meer opties bestaat.

Anima WordPress theme

Anima

Theme developer: Cryout Creations
Soort template: Multi-purpose
Prijs: gratis

Recentelijk kwamen wij ‘Anima’ tegen. Een highly customizable WordPress theme dat ook nog eens helemaal gratis is. De template beschikt over een strak design en leuke grafische effecten. Doordat de template zo makkelijk kan worden aangepast, heeft u uw nieuwe bedrijfswebsite zo vormgegeven. Een webshop aan uw website koppelen? ‘Anima’ is WooCommerce Ready. Een nadeel is wel de link van de aanbieder die standaard in de footer wordt weergegeven. Voor $25,- dollar per website (per jaar) kunt u deze weghalen en ontvangt u ook priority support.

Revera portfolio theme

Revera

Theme developer: Fabthemes
Soort template: Multi-purpose
Prijs: freemium

In onze lijst zitten veel portfolio WordPress themes en themes voor blogs/magazines, maar Revera is echt een theme voor bedrijven. De theme is gebaseerd op het Bootstrap 3 framework en beschikt daarnaast over de volgende opties: een homepage slider, portfolio pagina, meerdere widget area’s en een uitgebreide opties pagina. Een uitstekend thema voor uw bedrijfswebsite.

ShopIsle e-commerce theme

ShopIsle

Theme developer: ThemeIsle
Soort template: E-commerce
Prijs: freemium

Als laatste wilden we ook nog een e-commerce template aan onze lijst toevoegen. ShopIsle is een gratis WooCommerce theme en bevat alle functies die een webshop nodig heeft. Vaak is het lastig om een e-commerce template te vinden die ook nog responsive is. Of u nu de homepage, de producten of de contact pagina bekijkt. Elke pagina van ShopIsle ziet er op mobiel en tablet uitstekend uit!

U kunt deze gratis WordPress themes via de WordPress thema catalogus bekijken, testen en download. Helaas zijn sommige recentelijk niet gewijzigd, maar via de download link van de template bouwer is zeker de meest recente versie verkrijgbaar.

Gepubliceerd in: Plugins en templates

Voordat je de site verlaat...

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang nieuwe blogposts zoals deze via e-mail.

 

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Hoe kies ik het juiste website template?

Lees ook deze blogpost:

Hoe kies ik het juiste website template?