Online betalen met Skrill

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 26 november 2023.

Als een van de eerste payment service provider is Skrill (vroeger Moneybookers) internationaal gezien een belangrijke speler. Net zoals bij PayPal is het mogelijk om betalingen te versturen zonder daarbij uw creditcard of bankgegevens bij de ontvanger bekend te maken. Voor het openen van een account ontstaan er geen kosten. 

Skrill acceptatie in Nederland

Misschien heb je nog nooit van de betaalwijze Skrill of Moneybookers gehoord. Dit is dan ook een van de reden waarom veel webwinkels deze betaalwijze niet aanbieden. De integratie van een extra koppeling met een betalingsprovider is een drempel die een webwinkelier niet graag neemt. Skrill betalingen zijn volledig beschikbaar voor klanten in Nederland, maar de applicatie heeft op dit moment geen Nederlandstalig interface en Skrill heeft ook geen vestiging in Nederland

Skrill or Moneybookers behoren niet bij GlobalCollect

Regelmatig zie wij klachten over GlobalCollect. GlobalCollect is een dochter van het bedrijf Ingenico en Skrill (vroeger Moneybookers) is maar één van de betaalwijzen die mogelijk zijn via het betaalplatform van GlobalCollect. Skrill, Moneybooker of Paysafe (Skrill is een betaalproduct van Paysafe) zijn geen onderdeel van GlobalCollect of Ingenico. Heb je een klacht over GlobalCollect dan kan je het beste contact opnemen met Ingenico, zij hebben ook een vestiging in Nederland.

Hoe werkt een online betaling?

Bij betaaldiensten zoals Skrill en PayPal wordt met behulp van het e-mailadres de betaling verstuurd. In dit geval heb jij als verzender en ook de ontvanger van het bedrag een Skrill account nodig. Om een geldige betaling uit te voeren moet je als betaler het account eerst met het aankoopbedrag aanvullen. Een gebruiker in Nederland stort het bedrag via creditcard, bankoverschrijving of iDEAL. Zodra je saldo is bijgewerkt wordt het bedrag doorgestuurd naar de ontvanger. De ontvanger van de betaling krijgt hierover bericht via e-mail. Wanneer je als klant een betaling voor een aankoop bij een webshop doet, ontstaan voor jou geen transactiekosten. Het storten van geldbedragen op je online rekening is gratis.
Voor de winkelier ontstaan de volgende kosten: 2,9% van de transactie (variabel) + €0,25 (vast)

Is een betaling via Skrill wel veilig?

Skrill is geregistreerd als bank in het Verenigd Koninkrijk en heeft de licentie om in Europa betalingsdiensten te verrichten. Bij het openen van een nieuw account wordt een identiteitscontrole uitgevoerd. Omdat bij een online betaling geen financiële gegevens (creditcard-nummer of bankrekening) worden verstuurd is het voor je als klant niet alleen veiliger maar ook eenvoudiger om te betalen

Voordelen voor webwinkeliers

Met de aansluiting van Skrill kan je als webwinkelier international betalingen accepteren. Per land staan voor je klanten verschillende betaalwijzen ter beschikking, bijvoorbeeld voor Nederland zijn betalingen via iDEAL, creditcard en nog een aantal andere betaalwijzen mogelijk. Hierdoor is het vooral voor de beginnende webwinkelier voordelig om zonder veel werk en kosten de meest belangrijkste betaalmogelijkheden aan te bieden. In tegenoverstelling tot een betaling tussen twee Skrill accounts, is het ook mogelijk dat je klanten als gast mogen afrekenen.

Door extra verificaties en beveiligingen is bijvoorbeeld een betaling met de creditcard via Skrill veiliger voor je als winkelier. Een terugboeking van een bedrag, dat bijvoorbeeld met een gestolen creditcard betaald is, zal hier minder snel voorkomen.

Koop en verkoop Bitcoin en andere Crypto currencies

Voor veel mensen is het vrij omslachtig om Bitcoin of andere Crypto currencies te kopen en te verkopen. Je Skrill account is niet de perfecte vervanging voor een Crypto wallet, maar voor kleinere transacties zeker aan te raden. Je kan de meest bekende Crypto currencies kopen en verkopen met het saldo in je Skrill account. Per transactie rekent Skrill 1,5% aan kosten over het aankoop of verkoopbedrag. Heb je Bitcoin of andere currencies in je account dan kan je de gebruiken voor betalingen of het bedrag naar andere mensen sturen, net zoals bij elke andere Crypto wallet.

Skrill Prepaid MasterCard®

Via Skrill is het mogelijk om een prepaid creditcard aan te vragen. Deze MasterCard kost maar €10,- per jaar en de creditcard kan bijvoorbeeld via iDEAL met geld worden opgeladen. Omdat deze creditcard alleen maar met het tegoed van je Skrill account werkt is voor klanten uit Nederland een BKR toetsing niet nodig. Met deze creditcard kan je zowel online als ook offline betalen, net zoals bij een normale creditcard.

Klik hier om jouw Skrill Prepaid MasterCard® aan te vragen.

Skrill Prepaid Mastercard

Skrill Virtual Card

Ben je op zoek naar een voordelige creditcard en wil je deze alleen maar online gebruiken? Dan is de Skrill Virtual MasterCard® de oplossing. De eerste virtuele creditcard is namelijk gratis! Je kan de virtuele creditcard met maar enkele muisklikken aanvragen via je Skrill account. Je kan hiermee online betalen net zoals met de Skrill Prepaid MasterCard®. 

Belangrijke informatie voor uitbetalingen!

Wij krijgen nog regelmatig vragen van gebruikers die het niet lukt om hun geld vanuit het Skrill account over te maken naar hun eigen bankrekening. Deze situatie ontstaat vooral bij nieuwe accounts of wanneer een bedrag door een derde persoon (via e-mail) naar de gebruiker wordt gestuurd.

Voor alle gevallen geldt: Zonder actief account zal je positief saldo in het Skrill account niet worden overgemaakt! Skrill moet net zoals alle andere banken voldoen aan de wetgeving en mag geen geld uitkeren aan onbekende gebruikers. Dus zij moeten weten dat je een echt persoon bent en ook de eigenaar van de bankrekening waar het bedrag wordt overgemaakt.

Voor een succesvolle een snelle afhandeling geldt het volgende:

  • Heb je een bedrag via e-mail ontvangen, dan open een account met dit e-mailadres.
  • Heb je al een Skrill account en is het bedrag toch naar een ander adres gestuurd? Vraag de verzender om het bedrag opnieuw naar het juiste adres te sturen.
  • Voor een uitbetaling is het noodzakelijk dat je account volledig is geactiveerd. Dus het koppelen met een creditcard of een bankrekening is noodzakelijk! 

Meer vragen en antwoorden over uitbetalingen vind je op deze pagina binnen het Skrill help center.

Contactgegevens Skrill – Verenigd Koninkrijk


Postadres: 

Welken House 10-11 
Charterhouse Square 
London 
EC1M 6EH 
United Kingdom


Klantenservice:

Callcenter: Maandag – Zondag 9:00 – 18:00 GMT
+44 203 308 2520

Let op! De klantenservice is in het Engels en er is een tijdverschil van 1 uur in het Verenigd Koninkrijk.

 Meer contactgegevens vind je op de Skrill website.