Online betalen met Skrill

Als een van de eerste online betalingsproviders is Skrill (eerder Moneybookers) internationaal gezien een belangrijke speler. Net zoals bij PayPal is het mogelijk om betalingen te versturen zonder daarbij uw creditcard of bankgegevens bij de ontvanger bekend te maken. Voor het openen van een account ontstaan er geen kosten. 

Skrill acceptatie in Nederland

Misschien heeft u nog nooit van de betaalwijze Skrill of Moneybookers gehoord. Dit is dan ook een van de reden hoezo veel webwinkels deze betaalwijze niet aanbieden. De integratie van een extra koppeling met een betalingsprovider is een drempel die een webwinkelier niet graag neemt. Skrill betalingen zijn volledig beschikbaar voor klanten in Nederland, maar de applicatie heeft op dit moment geen Nederlandstalig interface en Skrill heeft ook geen vestiging in Nederland

Hoe werkt een online betaling?

Bij betaaldiensten zoals Skrill en PayPal wordt met behulp van het e-mailadres de betaling verstuurd. In dit geval hebben u de verzender en de ontvanger van het bedrag een account nodig. Om een geldige betaling uit te voeren moet u als betaler het account eerst met het aankoopbedrag aanvullen. Een gebruiker uit Nederland stort het bedrag via creditcard, bankoverschrijving of iDEAL. Zodra uw saldo is bijgewerkt wordt het bedrag doorgestuurd naar de ontvanger. De ontvanger van de betaling krijgt hierover bericht via e-mail. Wanneer u als klant een betaling voor een aankoop bij een webshop doet, ontstaan voor u geen transactiekosten. Het storten van geldbedragen op uw online rekening is gratis.
Voor de winkelier ontstaan de volgende kosten: 2,9% van de transactie (variabel) + €0.25 (vast)

Is een betaling via Skrill wel veilig?

Skrill is geregistreerd als bank in het Verenigd Koninkrijk en heeft de licentie om in Europa betalingsdiensten te verrichten. Bij het openen van een nieuw account wordt een identiteitscontrole uitgevoerd. Omdat bij een online betaling geen financiële gegevens (creditcard-nummer of bankrekening) worden verstuurd is het voor u als klant niet alleen veiliger maar ook eenvoudiger om te betalen

Voordelen voor webwinkeliers

Met de aansluiting van Skrill kunt u als webwinkelier international betalingen accepteren. Per land staan voor uw klanten verschillende betaalwijzen ter beschikking, bijvoorbeeld voor Nederland zijn betalingen via iDEAL, creditcard en nog een aantal andere mogelijk. Hierdoor is het vooral voor de beginnende webwinkelier voordelig om zonder veel werk en kosten een de belangrijkste betaalmogelijkheden aan te bieden. In tegenoverstelling tot een betaling tussen twee Skrill accounts, is het ook mogelijk dat uw klanten als gast mogen afrekenen.

Door extra verificaties en beveiligingen is bijvoorbeeld een betaling met de creditcard via Skrill veiliger voor u als winkelier. Een terugboeking van een bedrag, dat bijvoorbeeld met een gestolen creditcard betaald is, zal hier minder snel voorkomen.

Skrill Prepaid MasterCard®

Via Skrill is het mogelijk om een prepaid creditcard aan te vragen. Deze MasterCard kost maar €10,- per jaar en kan bijvoorbeeld via iDEAL met geld worden opgeladen. Omdat deze creditcard alleen maar met het tegoed van uw Skrill account werkt is voor klanten uit Nederland een BKR toetsing niet nodig. Met deze creditcard kunt u zowel online als ook offline betalen, net zoals bij een normale creditcard.

Klik hier om uw Skrill Prepaid MasterCard® aan te vragen.

Skrill Prepaid MasterCard®

Belangrijke informatie voor uitbetalingen!

Informatie Skrill uitbetalingenWij krijgen nog regelmatig vragen van gebruikers die het niet lukt om hun geld vanuit het Skrill account over te maken naar hun eigen bankrekening. Deze situatie ontstaat vooral bij nieuwe accounts of wanneer een bedrag door een derde persoon (via e-mail) naar de gebruiker wordt gestuurd.
Voor alle gevallen geldt: Zonder actief account zal uw positief saldo in het Skrill account niet worden overgemaakt! Skrill moet net zoals alle banken voldoen aan de wetgeving en mag geen geld uitkeren aan onbekende gebruikers. Dus zij moeten weten dat u een echt persoon bent en ook de eigenaar van de bankrekening waar het bedrag wordt overgemaakt.

Let voor een succesvolle een snelle afhandeling op het volgende:

  • Heeft u een bedrag via e-mail ontvangen, dan open een account met dit e-mailadres.
  • Heeft u al een Skrill account en is het bedrag toch naar een ander adres gestuurd? Vraag de verzender om het bedrag opnieuw naar het juiste adres te sturen.
  • Voor een uitbetaling is het noodzakelijk dat uw account volledig geactiveerd is. Dus het koppelen met een creditcard of uw bankrekening is noodzakelijk! 

Meer vragen en antwoorden over uitbetalingen vind u op deze pagina binnen de Skrill help center.

Contactgegevens Skrill – Verenigd Koninkrijk


Postadres: 

Welken House 10-11 
Charterhouse Square 
London 
EC1M 6EH 
United Kingdom


Klantenservice:

Callcenter: Maandag – Zondag 9:00 – 18:00 GMT
+44 203 308 2520

Let op! De klantenservice is in het Engels en er is een tijdverschil van 1 uur in het Verenigd Koninkrijk.

 Meer contactgegevens vindt u op de Skrill website.