Domeinnaam controleren

Bij voorbeeld "uwdomein.nl" of "yourdomain.com".

Is de gewenste domeinnaam niet vrij? Lees hier onze tips: De juiste domeinnaam kiezen.

Levert uw bedrijf, organisatie of instelling ook producten of diensten buiten de landsgrenzen? Dan is het wellicht de moeite waard om naast bijvoorbeeld uw .nl domeinnaam ook een .com, .eu of .de domeinnaam te registreren. Tegen acceptabele kosten kunnen wij snel en eenvoudig uw internationale domeinnaam operationeel maken.

Domeinnamen

Hoe werkt het verhuizen van domeinnamen?

Elke domeinnaam wordt geregistreerd bij een register, dit is een instelling die zelf geen domeinnamen “verkoopt”. Wanneer u een domeinnaam naar een andere provider wilt verhuizen, is dit maar een wijziging binnen het register. Hierdoor ontstaan er geen problemen en blijft uw website in de lucht.

Wij helpen u graag op weg, ook bij het verhuizen van de meest exotische domeinnamen!

Stappenplan domeinnaam verhuizen:

  1. Zorg ervoor dat het e-mailadres dat bij de domeinnaam hoort juist is
  2. vraag nu de verhuiscode (token) op
  3. bestel nu het domeinnaam-pakket bij ons of de nieuwe hosting provider, vergeet hierbij niet de juiste instellingen voor uw website en e-mail
  4. zeg het contract bij de oude provider op wanneer de verhuizing is afgerond.

Meer bescherming voor uw domein en website met DNSSEC

DNSSEC is een uitbreiding op het Domain Name System (DNS). Met behulp van DNSSEC wordt uw domeinnaam extra veilig en kan een hacker de traffic van uw website niet meer onopgemerkt omleiden. Deze extra beveiliging wordt standaard .nl domeinnamen en een groot aantal andere domeinnaam-extensie aangeboden.

Hoe werkt DNSSEC?

DNSSEC is een cryptografische beveiliging voor het DNS-protocol. Clients die deze uitbreiding ondersteunen (de meeste webbrowsers), ontvangen via de nameserver van de domeinnaam een digitale handtekening. Is deze handtekening niet geldig, dan verschijnt er een melding voor de bezoeker van een website.

Extra domeinnamen registreren als merkbescherming

MerkbeschermingOp het moment dat u als ondernemer een nieuw idee voor een webapplicatie heeft, blijft het vaak bij de registratie van één domeinnaam. Deze gebruikt u dan voor de website en de e-mailadressen. Op het moment dat uw idee succesvol wordt, staan er vaak mensen klaar die het concept gaan na-apen. In sommige gevallen is dit goed voor de marktontwikkeling.

Een negatieve invloed voor uw concept is wanneer deze concurrenten een andere variant van uw domeinnaam voor hun website gebruiken. Natuurlijk gaat het te ver om van tevoren alle varianten TLD’s van een domeinnaam te registreren, maar wel de domeinnamen die erg eenvoudig te registreren zijn. Niet zeker welke soorten domeinnamen dat zijn? Wij helpen u graag.

Voor een aantal domeinnaam extensies worden verschillende eisen gesteld, dat kunnen o.a. zijn: Dat u als persoon of bedrijf binnen het land van de domeinnaam een huisvesting heeft of zakelijke relaties met lokale bedrijven onderhoudt. In sommige gevallen zijn er wel oplossingen, bij een .de domeinnaam (Duitsland) is het nodig voor de admin-contact over een adres in Duitsland te beschikken. Wanneer u deze niet heeft, kunnen wij deze aanbieden tegen een klein vergoeding.

Overzicht domeinnamen (tld's)