finalwebsites

Handleiding WooCommerce: variabele producten invoeren

Een van de grootste voordelen van WordPress is de gebruiksvriendelijkheid. Met enige kennis en hulp kunt u uw eigen website beheren. WordPress is echter niet alleen te gebruiken voor blogs en bedrijfswebsites. Met behulp van WooCommerce kan zelfs een webshop worden gebouwd. Het CMS zorgt er dan voor dat u zelf nieuwe pagina’s aan kunt maken of producten in kunt voeren. Vaak krijgen wij echter de vraag hoe men in WooCommerce variabele producten moet invoeren. In dit artikel leggen wij uit hoe dit werkt.

Simpele en variabele producten

Binnen uw WooCommerce webshop is het mogelijk om naast een simpel product ook andere soorten producten in te voeren, waaronder variabele producten. Deze optie in WooCommerce is voordelig als u een product, bijvoorbeeld een kledingstuk, in verschillende kleuren of maten verkoopt. Een variabel product biedt dan de volgende voordelen:

Hoe moet ik variabele producten invoeren in WooCommerce?

Stap 1: Een nieuw product toevoegen

Wilt u een variabel product invoeren, dan moet u eerst een nieuw product toevoegen. Op dit moment heeft u WordPress nog niet verteld of het een simpel of een variabel product is.

Stap 2: Variabel product instellen

Onderaan de productpagina vindt u een metabox met de WooCommerce productgegevens. Hier kunt u het producttype wijzigen van simpel product naar variabel product. Vervolgens ziet u in het menu verschillende opties staan, waaronder algemeen, voorraad, etc. Deze kunt u overslaan, omdat u deze later per variatie moet instellen.

Stap 3: Eigenschappen toevoegen

Voordat u de variabele producten kunt toevoegen, is het noodzakelijk om eigenschappen toe te voegen. Dit kunnen eigenschappen zijn die u kenbaar wil maken aan de potentiële klant, maar de eigenschappen kunnen ook alleen worden gebruikt voor het aanmaken van variabele producten. Een voorbeeld van een eigenschap is bijvoorbeeld de kleur. Wanneer u verschillende kleuren invult bij eigenschappen, kunt u voor elke kleur een variabel product aanmaken.

Eigenschappen kunnen op 2 manieren worden toegevoegd. Via de speciale “eigenschappen” pagina of via het product zelf. Wij raden u aan om het product toe te voegen via de speciale pagina, aangezien dat verschillende voordelen heeft. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat de eigenschappen worden opgeslagen en u ze voor meerdere producten kunt gebruiken. Dit scheelt niet alleen werk, maar zorgt u er ook voor dat de eigenschap maar op één manier wordt ingevoerd.  

Volg de volgende stappen om eigenschappen toe te voegen:

Stap 4: Eigenschappen gebruiken

Nu de eigenschappen zijn ingevoerd, kunt u deze bij de productgegevens gebruiken. Ga daarvoor eerst terug naar de productpagina van het product dat u aan het invoeren was. Scroll naar beneden om de productgegevens te wijzigen.

Stap 5: Variaties toevoegen

Via variaties kunt u vervolgens de variabele producten toevoegen. Hiervoor kunt u het volgende stappenplan volgen:

Wanneer u het product heeft opgeslagen, zal dit er (afhankelijk van uw gekozen WordPress template) zo uit te zien:

Heeft u hulp nodig met WooCommere en het invoeren van variabele producten? Neem dan contact op met finalwebsites.