Deze vraag zal u waarschijnlijk met “ja” willen beantwoorden, maar is dit wel echt zo? Dat uw website kan worden gevonden in Google, wil niet zeggen dat deze ook gekoppeld is met een Google+ pagina. 

Google Maps en Google+

Google+ is geen social network zoals Facebook, maar een social layer dat bij een groot aantal Google diensten gebruikt wordt. De informatie uit een Google+ pagina wordt bijvoorbeeld volledig gebruikt in Google Maps, Gmail en Google Search. Hierdoor ontstaan er een aantal mogelijkheden waardoor uw website of bedrijf beter zichtbaar wordt in de Google zoekresultaten. Denk hierbij aan de “lokale” vermeldingen aan het begin van de zoekresultaten wanneer iemand een zoekopdracht met een locatie uitvoert.

De bovenstaande afbeeldingen tonen enkele voorbeelden hoe uw bedrijfsvermelding binnen de verschillende Google-diensten kan uitzien. 

Zet uw bedrijf op Google

Door uw bedrijf samen met uw website op een locatie “vast te pinnen”, wordt het mogelijk dat uw website/bedrijf ook in de lokale zoekresultaten verschijnt. U kunt zich voorstellen dat een klant die uw vermelding binnen de lokale resultaten vindt, sneller uw website zal bezoeken dan de website van een bedrijf dat elders gevestigd is. 
In de vervolgstappen leggen wij uit hoe u een Google+ pagina aanmaakt en deze koppelt met uw bedrijfswebsite.

  1. Voor dat u verder gaat is het nodig dat u een Google+ account heeft. Wanneer u eerder een Google of Gmail account heeft aangemaakt hoeft u Google+ alleen nog te activeren. Om uw aan te melden gaat u naar de Google+ aanmeldpagina. Google zal u begeleiden tijdens het aanmaken van een account.
  2. Lokale ondernemingVanaf uw Google+ pagina kiest u links boven uit het menu de optie “Pagina’s”. Klik daarna op “Een pagina maken”. Via de volgende stap kunt u uit verschillende soorten pagina’s kiezen. Hier is het belangrijk dat u “Lokale onderneming of plaats” kiest. De overige pagina’s zijn geschikt voor andere doeleinden en maken geen onderdeel uit van Google Lokaal.
  3. Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw bedrijf te zoeken. Deze stap is nodig om te voorkomen dat uw bedrijf dubbel wordt ingevoerd. Kies uw bedrijf wanneer het al bestaat of maak een nieuw bedrijf aan. Staat uw bedrijf ertussen, ga dan verder met stap 6.
  4. Vul in het formulier uw bedrijfsgegevens in en kies ook een passende categorie voor uw werkzaamheden. Vermeld altijd uw bezoekadres en nooit een postbus! Wanneer u nu op “Volgende” klikt wordt u gevraagd om uw bedrijfsvermelding te verifiëren. Sla deze stap voor nu over zodat uw Google+ pagina wordt aangemaakt.
  5. Google geeft u nu een kleine introductie over de verschillende mogelijkheden binnen uw pagina. Voor het koppelen van uw website met uw Google+ pagina is de volgende stap belangrijk. Kies links “Bedrijfsgegevens bewerken” en scrol naar beneden. Klik op “Contactgegevens” en geef in het venster dat nu open gaat het adres van uw website op.Website-URL invoeren
  6. Sla de gegevens op en sluit de box voor de contactgegevens. Klik nu op uw bedrijfsnaam. Hierachter staat een link naar uw Google+ pagina. Op uw Google+ pagina klikt u op het tabje “Over”.
  7. Nu gaan wij uw website ook daadwerkelijk koppelen. Scrol naar beneden tot het adres van uw website verschijnt. Klik dan op “Website koppelen”. Er gaat een nieuw venster open met wat informatie. Om de HTML code voor het koppelen zichtbaar te maken moet u klikken op “Je kunt je website ook rechtstreeks koppelen”.
  8. Plaats deze HTML code op de homepage van uw website. Klik dan op “Website testen” zodat de koppeling met uw website kan worden geverifieerd. Wanneer u de pagina ververst zal er nog geen verandering optreden. Dit zal een aantal dagen duren.

Vergeet niet het verificatie proces voor het adres van uw bedrijf uit te voeren (stap 4). U ontvangt na een aantal dagen een briefkaart met een pincode. Deze kunt u dan via de beheerpagina invoeren. Google zal binnen enkele dagen uw bedrijf als geverifieerd kenmerken.

Uw Google+ pagina is maar één onderdeel van uw Lokale SEO strategie! 

Naast het aanmaken van een Google+ plus pagina zijn er nog meer handelingen die u kunt uitvoeren om uw bedrijf/website in de regio online zichtbaar te maken.

Met behulp van onze dienst Lokale SEO optimaliseren wij niet alleen uw Google+ pagina, maar ook onderzoeken wij uw website op verbeterpunten.

Lees ook deze blogpost:

Nieuwsbrief versturen onder de AVG

Nieuwsbrief versturen onder de AVG