finalwebsites

Website aanpassen, hoe doe ik dat?

Gelukkig bestaat er niet zoiets als één juiste website. Om uw website overeen te laten komen met de kernwaarden van uw organisatie zijn er veel verschillende mogelijkheden. Door bijvoorbeeld WordPress en een premium web template te gebruiken, beschikt u al snel over deze mogelijkheden. Zo kunnen vaak de kleuren worden gewijzigd, widgets worden toegevoegd en voor sommige templates is het zelfs mogelijk om hele pagina’s te wijzigen. Wanneer u niet over de nodige kennis beschikt, kan een website aanpassen erg lastig zijn. In deze blogpost helpen wij u op weg.

Wat kunt u aan de website aanpassen?

Wanneer uw website al aardig naar wens is, kunnen wat kleine aanpassingen genoeg zijn. Dit soort aanpassingen kunnen vaak via de theme settings worden ingesteld. Grote aanpassingen aan het design of de inhoud vereisen vaak meer technische kennis en de hulp van een website bouwer is geen overbodige luxe. Heeft u wat wijzigen in gedachten, overleg dan altijd met uw website bouwer over de mogelijke oplossingen en risico’s. Wij maken voor onze klanten altijd een backup zodat wijzigingen eenvoudig ongedaan kunnen worden gemaakt.

Uw WordPress website aanpassen

Voor het aanpassen van uw websites, zodat deze bij uw huisstijl en/of wensen past, heeft u verschillende mogelijkheden. Hieronder bespreken wij de manieren hoe u uw WordPress website kunt wijzigen.

Let op! Het lijkt heel eenvoudig om een WordPress plugin te installeren voor een nieuwe functie. Toch raden wij u aan om geen plugin voor kleine website aanpassingen te gebruiken. Overleg altijd met uw website bouwer omdat te veel “slechte” plugins problemen op uw website kunnen veroorzaken.

Website aanpassingen die u zelf kunt doen

Beschikt u over enige website kennis, dan zou u zelf de content of de websitestructuur kunnen aanpassen. Overleg goed wat u zelf kunt doen en zoals wij eerder al adviseerden, vergeet niet om een backup te maken. Gebruik de onderstaande tips om de aanpassingen zo goed en veilig mogelijk uit te voeren.

Website aanpassingen door de website bouwer

De kosten voor website aanpassingen kunnen hoger uitvallen dan verwacht wanneer deze bijzonder uitgebreid zijn en speciale kennis is vereist. Zeker wanneer u de kennis van uw website bouwer moet raadplegen. Een goede briefing kan er voor zorgen dat uw website snel op de juiste manier is aangepast. Plan vooruit om hoge kosten te voorkomen!

Uw website laten aanpassen door finalwebsites

Deze blogpost is geschreven op basis van onze eigen werkwijze en idealen. Wij passen al jaren de websites van onze klanten aan en hebben ervaring met verschillende soorten content management systemen. Uw website aanpassen is voor ons geen enkel probleem, dus neem contact op voor de mogelijkheden.