finalwebsites

SEO techniek: optimaliseer uw website voor Google

Enkele weken geleden hebben wij een artikel geplaatst over content optimalisatie. Hierin legden wij uit hoe u de Yoast SEO plugin kunt gebruiken om uw content te optimaliseren voor zoekmachines. Misschien bent u al met onze tips aan de slag gegaan, maar misschien ook niet. SEO bestaat voor een groot gedeelte uit het optimaliseren van uw content, maar niet alleen! Wilt u een zoekmachine vriendelijke website, dan mag u de SEO techniek niet vergeten! In deze blogpost lichten wij alle belangrijke kenmerken voor de technische SEO toe. Ook voor techniek biedt de Yoast SEO plugin een aantal fijne oplossingen!

Wat is SEO techniek niet?

Veel online ondernemers proberen soms nog met kleine trucjes de website beter vindbaar te maken in de zoekmachines. In de begintijden van het internet werkte dit misschien. Zoekmachine optimalisatie bestond toen uit het volproppen van uw website website met zoekwoorden en een tijdje werden pagina’s zelfs met onzichtbare teksten gevuld.

Gelukkig behoren dit soort technieken tot het verleden en is de SEO techniek geëvolueerd. Trucjes werken niet meer en het gebruik van de onjuiste technieken kan zelfs leiden tot uitsluiting binnen de (Google) zoekresultaten.

Wees voorzichtig met advies dat snel en eenvoudig succes beloofd. Gevonden worden via Google betekent hard werken!

Help! Hebben jullie SEO techniek tips?

Trucjes werken niet, maar wat dan wel? De juiste SEO techniek is nodig zodat uw website op de juiste manier door zoekmachines wordt begrepen. Technische optimalisaties, zoals een goede linkstructuur en sitemap, moeten zoekmachines helpen om uw website beter te indexeren.

Samen met goede webteksten en link building zorgt dit natuurlijk voor een hogere ranking in Google.

Wij delen 10 SEO techniek tips die u kunt gebruiken om website technisch beter te maken!

10 technische SEO aspecten voor uw website

Twee extra tips voor onze lezers

Koppel uw website met de Google Search Console

De Google Search Console is dé manier om erachter te komen hoe uw website scoort in de Google zoekresultaten. Per pagina en/of zoekwoord kunt u bekijken hoe vaak een pagina voor de verschillende zoekwoorden in de zoekresultaten wordt getoond en hoe vaak er op een resultaat wordt geklikt.

Daarnaast biedt de Google Search Console nog een aantal andere tools die u kunt gebruiken om erachter te komen hoe Google uw website ziet én beoordeelt. Koppel uw WordPress website vandaag nog met de Google Search Console. Yoast SEO heeft hiervoor een optie die het nog eenvoudiger maakt.

Plaats gestructureerde gegevens op uw website

Een extra manier om uw website voor zoekmachines beter inzichtelijk te maken is het gebruik van de gestructureerde gegevens (structural data). Google en andere zoekmachines kunnen gestructureerde gegevens uit uw website lezen die voldoen aan de richtlijnen van schema.org. Dit zijn gegevens die binnen de resultaten informatie tonen zoals:

Een compleet overzicht van alle mogelijkheden vindt u hier. Het gebruik van gestructureerde gegevens is niet direct van invloed op uw positie binnen de Google zoekresultaten. Wél zullen gebruikers sneller een resultaat aanklikken, wat positief bijdraagt aan de ranking van uw website. Een groot aantal clicks laat zien dat deze pagina populair is en genoeg clicks zullen worden beloond met een betere positie.

Begin vandaag nog!

Onze 10 tips (en de 2 extra tips) geven aan dat, als het gaat om SEO techniek, er veel te optimaliseren valt. Elke aanpassing die u uitvoert, helpt de zoekmachine om uw website beter te begrijpen. Sommige aanpassingen hebben niet direct invloed op de positie in de resultaten, maar kunnen wel de CTR (Click through rate) verhogen. Wat indirect weer een positief effect heeft op uw ranking.

Bent u benieuwd welke aanpassingen verder voor uw website mogelijk zijn? Neem dan snel contact met ons op. Elke bezoeker die via Google op uw website terecht komt, kan de volgende nieuwe klant worden!