finalwebsites

Online betalen met PayPal

PayPal is een betaalwijze die steeds vaker door Nederlandse webwinkels wordt aangeboden. De eigenaar van PayPal is het Amerikaanse bedrijf eBay, hetzelfde bedrijf dat enkele jaren geleden Marktplaats.nl heeft overgenomen. Markplaats.nl is tegenwoordig een van de sites waar de PayPal betaling door zowel de consument als ook bedrijven regelmatig wordt gebruikt. Betaalt u wel eens met PayPal en/of accepteert uw webshop of website online betalingen via PayPal?

Kenmerken PayPal

Paypal is één van de grootste online betalingsproviders en functioneert als een soort bank tussen de koper en de webwinkelier. Winkelen op het internet wordt daarmee veiliger én makkelijker voor iedereen.

Zie hieronder de kenmerken en voordelen van een betaling via PayPal:

Kortom er zijn erg veel voordelen voor de winkelier en de consument!

Paypal transactiekosten

Bij PayPal is uw e-mailadres het “bankrekeningnummer” waarmee u het geld verstuurt of ontvangt. Bij het online betalen met PayPal bestaan er voor de koper (meestal) geen kosten, maar hierdoor moet de verkoper (het bedrijf) wel de transactiekosten betalen. Deze kosten zijn afhankelijk van het betaalmiddel, het land waar de betaling wordt gedaan en de hoogte van het bedrag. Voor bedrijven worden de kosten lager op het moment dat er meer betalingen met PayPal worden uitgevoerd.

Voorbeeld:
U heeft iets verkocht via Marktplaats.nl en u heeft de betaling via PayPal ontvangen. Eventuele betaalkosten zijn voor uw rekening. Omdat u van tevoren niet weet of de koper met een creditcard betaald, kunt u overwegen om het aankoopbedrag te verhogen. PayPal rekent geen kosten voor het storten van bedragen naar of vanaf uw PayPal account. Een gedetailleerde kostenoverzicht is op de PayPal website te vinden.

Wanneer uw PayPal account geverifieerd en gekoppeld is aan uw bankrekening of Creditcard, dan is het online betalen met PayPal erg snel, veilig en eenvoudig.

PayPal voor webwinkels

PayPal is niet alleen een veilige oplossing (met kopersbescherming) voor Marktplaats.nl, maar ook een prima oplossing voor webshops en andere websites waar online betalingen worden verricht. Voor u als winkelier zijn er de volgende voordelen:

Als een online betaling met PayPal zo eenvoudig is, hoezo is de betaalwijze dan minder populair dan bijvoorbeeld iDEAL?

Er zijn vrij veel webwinkels die PayPal als betaalmogelijkheid aanbieden, maar niet elke webwinkelier doet het op de juiste manier:

Natuurlijk zijn er ook webwinkels waar de betaling via PayPal nooit zou voorkomen, maar op het moment dat er bestellingen van klanten in het buitenland te verwachten zijn is de integratie van deze extra betaalmethode zeker te overwegen. Wanneer uw producten digitaal worden geleverd, zijn betaalwijzen zoals PayPal of Skrill een veel gewenste betaalmethode en niet alleen voor order uit het buitenland.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van PayPal binnen uw eigen webshop of website, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.