finalwebsites

One page websites: snel een professionele website maken

Heeft u een website nodig? Waarschijnlijk wel. Zonder website is het haast niet meer mogelijk om met andere bedrijven te concurreren. Toch vereist een website een investering. Een die u misschien niet wilt doen, omdat u niet het belang ziet van een website voor het succes van uw bedrijf. Voor u kan een one page website de oplossing zijn. Een professionele website voor weinig kosten en moeite, maar die wél het gewenste succes oplevert.

Waarom een one page website?

Zoals de term al zegt: een one-page website bestaat uit één enkele pagina. Steeds vaker komt u dit soort vereenvoudigde websites tegen. One page websites zien er fantastisch uit en kunnen binnen één dag in elkaar worden gezet. In een korte tijd kunt u dus over een professionele website beschikken. Maar een one page website beschikt over nog veel meer voordelen:

Kenmerken van een one page website

Een belangrijk kenmerk van een one page website is de bijzondere gebruikservaring. Waar de bezoeker bij een multi-page website zelf zijn “route” bepaald, bent u bij een one page website verantwoordelijk voor wat de bezoeker te zien krijgt en wanneer. Een one page website kan uit allerlei verschillende elementen bestaan. Een standaard indeling voor een one page kan er zo uitzien:

  • Foto-slider/video-intro
  • Bedrijfsinformatie en medewerkers
  • Portfolio/fotogalerij
  • Producten en/of diensten
  • Contactgegevens en formulier

Uiteraard is er geen vaste volgorde en is de indeling van uw website afhankelijk van uw organisatie en wensen.

Wanneer een one page website?

One page websites zijn voor verschillende soorten organisaties en projecten geschikt.

Productpromoties/acties

Tijdelijke verkoop van een product of online cursus.

Persoonlijke websites

Voor creatieve organisaties, sprekers of personal trainers.

Online visitekaartjes

Eenvoudige zakelijke websites voor schilders, loodgieters etc.

One page websites zijn dus eigenlijk voor 2 situaties geschikt. Ten eerste als u een extra website nodig heeft om een product of dienst te promoten. Met een template voor een one page website heeft u zo een eenvoudige website in elkaar gezet. Daarnaast is een one page website handig wanneer u uzelf of uw organisatie online wil promoten en daarbij de kosten voor een website wil beperken. One page websites zijn erg geschikt voor persoonlijke websites of als online visitekaartje.

Omdat een one page website uit één enkele pagina bestaat is deze soort website niet aan te raden als u veel content heeft of als u van plan bent om op korte termijn uw website uit te breiden.

Een template kiezen voor uw one pager

U wilt een one page website? Dan is het handig om met een template te werken. Er zijn verschillende opties waar u uit kunt kiezen:

Een one page website met Divi

Een van beste WordPress templates met page builder is Divi. Deze page builder beschikt over allerlei voordelen t.o.v. andere page builders en is daarmee een aanrader voor uw one page website. Voordelen van Divi zijn:

Nog niet overtuigd van Divi’s voordelen? Onze demo van een one page website voor een tuinarchitect laat zien wat u met Divi onder andere kunt doen. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met het maken van zo’n gave WordPress one pager.

Heb ik als bedrijf met een one page website genoeg?

Wilt u snel een website beginnen, dan kunnen wij u een one page website zeker aanraden. Nu vraagt u zich misschien af: “heb ik met alleen een one page website dan genoeg?” Hoe leuk zo’n visuele website ook is, om bijvoorbeeld echt goed te scoren in Google heeft uw website meer dan één pagina nodig. Een one pager is een goed begin, maar om via uw website meer opdrachten binnen te halen, is het belangrijk uw website te blijven verbeteren. Dit betekent ook het toevoegen van meer content waarmee u uw bezoekers nog beter kunt informeren.

Veelgestelde vragen over one page websites

Twijfelt u nog over een one page website? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen:

Wordt een one page website wel goed gevonden in Google?

Een geoptimaliseerde website met  kan net zo goed worden gevonden als een vergelijkbare site met 5 pagina’s. Wilt u echt goed scoren op verschillende zoekwoorden, dan is een one page website alleen niet genoeg.

Zijn one page templates eenvoudig te wijzigen?

Veel one page templates worden gebruikt voor websites die zelden worden gewijzigd. Heeft u gekozen voor een one page website met WordPress dan kunt u de website eenvoudiger wijzigen.

Zijn one page templates geschikt voor alle webbrowsers?

Veel website templates zijn tegenwoordig responsive en geschikt voor de meest gebruikte webbrowsers. Bent u niet zeker over uw template? Wij adviseren u graag!

Overweeg goed of u een one page website kunt gebruiken en neem voor advies contact met ons op!