finalwebsites

Jetpack WordPress plugin: wel of niet gebruiken?

Elke WordPress gebruiker weet dat een website makkelijk kan worden aangepast met behulp van plugins. Op de vraag welke plugin dan de beste is, zult u verschillende antwoorden krijgen. Yoast SEO, de WooCommerce plugin, WP SuperCache of misschien heeft u zelf nog een andere aanrader. Onze lijst met favoriete WordPress plugins hebben wij eerder al gedeeld, maar één plugin die niet op deze lijst voorkwam, was de Jetpack WordPress plugin. Dit betekent niet dat de plugin geen aanrader is! Jetpack beschikt over veel verschillende functies, waarmee u uw WordPress website eenvoudig kan uitbreiden. Terwijl sommige Jetpack opties echt een aanrader zijn, kunt u sommigen beter niet gebruiken. Welke dit zijn, bespreken wij graag.

Waarom Jetpack?

De Jetpack WordPress plugin wordt op veel WordPress websites gebruikt, maar waarom is de plugin dan zo populair?

De plugin installeren

Om de Jetpack plugin te kunnen gebruiken, moet u eerst een account aanmaken op WordPress.com. Een aantal Jetpack functies worden namelijk gekoppeld aan WordPress.com. Wanneer u dit gedaan heeft, kunt u de plugin via het WordPress dashboard installeren en activeren. Bovenaan de pagina zal een groot vlak verschijnen met de vraag of u Jetpack wilt koppelen met uw WordPress account. Nadat u dit gedaan heeft, zullen de functies ook beschikbaar zijn. 

Lees ook: Onze lijst met de Top 12 WordPress Plugins

Onze favoriete functies van de Jetpack WordPress plugin

Heeft u Jetpack geïnstalleerd, dan zult u zien dat er veel verschillende functies beschikbaar zijn. Dit is handig, maar hoe weet u nu welke functies u het beste kunt gebruiken? Hieronder ziet u de favoriete Jetpack functies van finalwebsites. Wanneer wij de Jetpack WordPress plugin voor één van onze klanten gebruiken, dan maken wij vaak gebruik van de volgende functies.

Betere alternatieven voor sommige Jetpack functies

De Jetpack WordPress plugin heeft veel goede functies en voordelen, maar niet iedereen is fan van deze veelzijdige plugin. Veel gebruikers gaan, door het grote aantal opties, ervan uit dat uw website door de installatie van Jetpack minder snel wordt. Dit is niet het geval! Alleen de opties die u heeft geactiveerd, worden ook daadwerkelijk binnen uw WordPress website geladen. Daarnaast worden alle Jetpack functies door de ontwikkelaar regelmatig geoptimaliseerd, zodat uw website snel blijft. Jetpack is dus een prima WordPress plugin, maar voor sommige functies zijn er betere alternatieven beschikbaar. Bijvoorbeeld:

Voor de gemiddelde gebruiker is de Jetpack WordPress plugin een voordelige optie. Het werkt goed, maar helaas is Jetpack minder flexibel dan sommige alternatieven. Een aantal functies kunnen wel worden aangepast, maar dit is erg beperkt. Heeft u speciale wensen, dan is de Jetpack WordPress plugin geen aanrader.

WordPress websites beheren met Jetpack

Het laatste voordeel dat wij graag willen noemen, is de mogelijkheid om al uw websites te beheren via Jetpack. Op WordPress.com kunt u snel:

Met behulp van deze gratis dienst, heeft u snel een overzicht van wat er op uw verschillende websites gebeurt, zonder dat u telkens bij iedere website hoeft in te loggen.

De betaalde functies van de Jetpack plugin

De Jetpack plugin beschikt ook over een aantal betaalde functies. Voor $39 per jaar krijgt u de personal versie van Jetpack incl. een goede back-up functie, spam protectie en support. Met name als u graag gebruik zou willen maken van de aangeboden support, zou de betaalde versie een aanrader zijn.

Voldoet de Jetpack WordPress plugin niet aan uw wensen en bent u op zoek naar alternatieve plugins. Bekijk onze lijst met aanbevolen WordPress plugin of neem even contact op.