finalwebsites

3 Image slider plugins voor uw WordPress website

Op deze blog schrijven wij vaak over de technische aspecten van een website, het schrijven zelf, e-commerce of social media. Interessante onderwerpen die erg belangrijk zijn voor de online ondernemer. Er is echter één onderwerp dat niet vaak aan bod is gekomen: de foto’s. Ook de afbeeldingen zijn een zeer belangrijk aspect van uw website. Een goede manier om de foto’s weer te geven is door een slider te gebruiken. Hieronder vindt u 3 goede image slider plugins die geschikt zijn voor uw WordPress website. De eerste 2 plugins hebben zowel een betaalde als een gratis versie (wij zullen het vooral over de gratis versie hebben), maar de laatste is echt een premium plugin. De prijs is niet hoog en zeker niet voor wat u ervoor krijgt.

Meta Image Slider » Informatie | Demo

De meest gedownloade WordPress plugin van deze lijst is Meta slider. Met zijn 929,097 downloads en 4,8 sterren, is het dus een echte aanrader. De plugin is gratis en erg makkelijk te gebruiken. U selecteert de gewenste afbeeldingen uit de WordPress media bibliotheek, versleept ze voor de juiste volgorde en kiest de instellingen. Met een shortcode kan de image slider makkelijk in het bericht of op de pagina worden geplaatst. Van te voren kunt u de slider bekijken, maar later kan de slider ook makkelijk worden aangepast, zonder daarbij de shortcode opnieuw te plaatsen. U heeft keuze uit 4 opties: de Nivo Slider, de Flex Slider, de Coin Slider of de Responsive Slides. Elke optie, komt met verschillende effecten die het bekijken waard zijn! Kenmerken:

Cyclone silder » Informatie

Net als de Meta slider, is de Cyclone slider erg makkelijk te gebruiken. De plugin heeft 161,845 downloads en 4,8 sterren, dus ook een uitstekende keuze. Dit plugin werkt als volgt: De foto’s worden gekozen, de stijl en de navigatie mogelijkheden worden aangepast en de slider kan makkelijk met een shortcode in het bericht worden geplaatst. Dezelfde werking als de Meta Slider, maar wat is dan het verschil? De Cyclone Slider heeft meer opties. In tegenstelling tot de Meta slider zou u bijvoorbeeld bij de Cyclone slider onder de foto de thumbnails weer kunnen geven, maar ook video’s van Youtube of Vimeo kunnen worden toegevoegd. 2 onderdelen die alleen bij de pro-versie van Meta Slider inbegrepen zijn. De Cyclone slider heeft wel minder slider opties en u kunt kiezen uit maar 6 verschillende overgangen/animaties. Kenmerken:

Revolution Slider » Informatie

De vorige 2 WordPress plugins uit deze lijst hebben een betaalde en een gratis versie, maar de Revolution Slider heeft alleen een betaalde versie. Dit premium WordPress plugin kost minder dan 15 euro, maar hiervoor krijgt u een geweldige slider plugin, waarmee u de image slides helemaal naar wens kunt aanpassen. Revolution Slider werkt anders dan Meta Slider en Cyclone Slider en is helaas minder eenvoudig. Toch is het zelfs voor de beginner goed te doen, indien zij/hij een beetje tijd aan wil spenderen. Wanneer u een nieuwe slider aanmaakt, creëert u eerst het design. Later wanneer het image slider template is opgeslagen, worden de foto’s en andere elementen pas toegevoegd. Ook deze plugin werkt met een shortcode die in het bericht kan worden geplakt. De plugin werkt dus heel fijn, maar wat het lastiger maakt zijn de opties. Deze zijn namelijk erg uitgebreid. Het uiterlijk (inclusief schaduw), de slider navigatie, de thumbnails en zelfs het laadsymbool kan naar wens worden aangepast. Ook zijn er verschillende opties voor een mobiele versie, zodat er een optimale gebruiksvriendelijkheid voor de mobiele gebruiker kan worden bereikt! Kenmerken:

Bent u geïnteresseerd in de Revolution Image Slider en bent u ook nog opzoek naar een nieuw website template? Er zijn verschillende templates beschikbaar, waar de Revolution Slider standaard bij zit. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.