finalwebsites

iDEAL betalingen voor bedrijfswebsites met onze WordPress plugin

Een tijdje geleden hebben wij ons gratis iDEAL formulier uitgebracht. Met dit formulier kunnen bedrijven een iDEAL betaalverzoek eenvoudig via e-mail versturen. Wilt u iDEAL betalingen toch liever via uw de website mogelijk maken? Dan heeft u een andere functie nodig. Speciaal voor WordPress websites hebben wij nu een plugin ontwikkeld waarmee u eenvoudig een betaalpagina kan aanmaken om zo iDEAL betalingen via uw website te kunnen ontvangen.

Voor welke soort bedrijven is deze betaalplugin bedoeld?

In principe kan elk bedrijf de plugin gebruiken. Onze plugin is echter niet bedoeld als vervanging van een WooCommerce webshop. Wij hebben deze plugin ontwikkeld om één enkel product of dienst online te kunnen afrekenen, bijvoorbeeld:

Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden en kunt u de plugin in nog veel meer situaties gebruiken. Is het voor uw website wél belangrijk dat de klant meer dan één product tegelijk kan afrekenen? Dan is het meestal voordeliger om toch een webshop met WooCommerce te installeren.

iDEAL betalingen via betalingsprovider Mollie

Om met onze WordPress plugin iDEAL betalingen te kunnen ontvangen, is het belangrijk dat u over een account bij betalingsprovider Mollie beschikt. Wij hebben expres voor een provider als Mollie gekozen, omdat Mollie geen abonnementskosten rekent en technisch veel meer te bieden heeft dan de meeste andere betalingsproviders. Met Mollie zijn er geen vaste kosten en worden er alleen de transactiekosten voor elke succesvolle betaling berekend. Klik hier om gratis een account bij Mollie aan te vragen.

Voordelen en kenmerken van onze plugin

Om onze plugin te kunnen gebruiken heeft u een “self-hosted” WordPress website nodig en zoals wij eerder al zeiden een Mollie account om de iDEAL betalingen te kunnen ontvangen. Onze plugin beschikt over een groot aantal voordelen die betalingen via uw website zeer efficiënt laten verlopen:

De functionaliteit van de plugin hebben wij bewust simpel gehouden. Helaas gaat dit wel ten koste van de flexibiliteit. Wilt u bijvoorbeeld het formulier uitbreiden, dan is het zeer waarschijnlijk dat u hiervoor een WordPress specialist moet inschakelen.

Hoe werkt een iDEAL betaling met ons WordPress plugin?

De iDEAL plugin installeren is zeer eenvoudig en gebeurt zoals u gewend bent via het WordPress dashboard. Instellingen kunnen worden gewijzigd via een speciale plugin pagina. De plugin werkt als volgt:

De gegevens en de status van elke iDEAL betaling kunt via de lijst in het WordPress dashboard raadplegen.

Download nu de plugin voor iDEAL betalingen!

Klik snel verder voor: de gratis plugin, voorbeelden en screenshots, veelgestelde vragen en de installatiehandleiding.

Naar de iDEAL plugin

Andere betaalmethoden via Mollie mogelijk maken

Standaard werkt de WordPress plugin voor betalingen via iDEAL, maar in principe is het ook mogelijk om de plugin zo aan te passen zodat uw klant op een tussenpagina van Mollie uitkomt. Hier kan de klant een van de betaalwijzen kiezen, die binnen uw Mollie account zijn vrijgegeven. Voor een formulier met alleen maar iDEAL vinden wij het beter dat de klant de tussenpagina niet te zien krijgt.

Updates en support

Natuurlijk gebruiken wij de plugin ook voor onze eigen betaalpagina’s en zullen een deel van de gratis functies regelmatig in het gratis plugin migreren. Op dit moment zijn er geen plannen om de plugin bij de WordPress repository aan te melden. Tijdens het downloaden vragen wij om uw e-mailadres, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van toekomstige updates.