finalwebsites

Google Apps email, als bedrijf wel of niet gebruiken?

Wanneer u voordelig uw zakelijke mail, afspraken en documenten in de cloud wilt gebruiken, is Google Apps for Work een prima keuze. Met Google Apps email (of GMail) maakt u gebruik van een van de meest krachtige e-maildiensten die voor u als bedrijf beschikbaar zijn.

Voordelen van e-mail in de cloud

Wat heeft u nodig om met Google Apps for Work te beginnen?

Alle programma-onderdelen van Google Apps worden via de webbrowser gebruikt. Voor het normale gebruik hoeft u dus geen software te installeren. Voor uw zakelijke e-mailadressen heeft u een domeinnaam nodig en de mogelijkheid om de DNS records voor deze domein te wijzigen. 

Start nog vandaag met Google Apps en bespaar 20% gedurende het 1ste jaar!

Meld u hier aan en gebruik één van deze promotiecodes tijdens de aanmelding:
D64AUQKCCQTA4LG of E4E7GC694JUQ7FG
Werken de codes niet? Stuur ons dan een bericht en wij sturen u snel een nieuwe.

Wanneer u zich aanmeldt voor Google Apps for Work kiest u altijd eest voor een gratis proefperiode. Hierbij maakt u gebruik van de volledige versie van Google Apps terwijl u pas over 30 dagen over de aankoop hoeft te beslissen. 

Uw domeinnaam aanpassen voor het gebruik van Google Apps email

Om Google Apps email te kunnen gebruiken is het vooraf nodig om te verifiëren dat u de eigenaar van de domeinnaam bent. Dit kan op verschillende manieren. Onze voorkeur gaat naar de optie “via Domeinnaamprovider”. Hiervoor is het nodig om binnen de DNS zone, die bij uw domeinnaam behoord, een TXT record te configureren.

Naast deze verificatie is het ook nodig om de MX (MaileXchange) records aan te maken, deze heeft u nodig om de (zakelijke) mail te ontvangen.

SPF record en e-mailverificatie met DKIM

Voor het verzenden van e-mailberichten is in principe geen extra DNS record nodig, omdat u gebruik maakt van de Google mailserver. Voor een aantal e-mailproviders is het verstandig om een SPF record te configureren. Verder ondersteund Google de verificatie met DKIM (DomainKeys Identified Mail), een standaard die door een aantal e-mailproviders gecontroleerd wordt. Beide methoden zijn o.a. noodzakelijk om te voorkomen dat uw zakelijke mail als SPAM gezien worden. Lees meer over het gebruik van SPF records en het aanmaken van een DKIM-handtekening binnen de Google Apps Help sectie.

Volg voor het aanmaken van de verschillende DNS records de instructies binnen het beheerpaneel van uw domeinnaam of vraag uw provider zodat hij deze records voor u aanmaakt. 

E-mailfuncties binnen het webinterface

Natuurlijk is het ook mogelijk om Google Apps email met Microsoft Outlook (of elk ander e-mailprogramma) te gebruiken. In vergelijking met het webinterface vinden wij dat u als gebruiker dan veel functies misloopt. Denk hierbij aan:

Cloud backup voor Google Apps for Work

De Google datacenters tellen tot de meest veilige en betrouwbare cybercenters en toch worden er oplossingen geboden om uw e-mail en bestanden buiten het Google netwerk op te slaan. Zoals Spanning Backup, een dienst die met een bijzonder gebruiksvriendelijk interface, het mogelijk maakt om gegevens te backuppen of te herstellen (bijvoorbeeld bij het overschrijven of verwijderen van gegevens). De kosten voor deze extra dienst bedragen $35,- per gebruiker per jaar.

Is Google Apps email geschikt voor uw bedrijf?

U zult u misschien afvragen of Google Apps email (of Gmail) wel het juiste systeem voor uw zakelijke mail is. Gmail is tenslotte vooral een consumenten product. Google Apps for Work daarin tegen is een professioneel product dat door zowel kleine als (zeer) grote bedrijven al jaren wordt gebruikt. Dus hoezo niet voor uw bedrijf?

Naast online support, kunt u als klant ook gebruik maken van support via de telefoon. De kosten voor Google Apps for Work zijn €40,- per gebruiker per jaar (excl. BTW).

Bent u van mening dat Google Apps niet geschikt is voor uw bedrijf? 
Lees hier over e-mail hosting in de cloud, een e-mail dienst aangeboden door Zoho.