finalwebsites

Verbeter de zoekresultaten voor uw eigen naam in Google

Als ondernemer vindt u het zeker belangrijk om met uw eigen naam bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen. Maar eigenlijk is het nog veel belangrijker dat er de juiste resultaten staan. Wanneer leveranciers, bedrijven of de media op uw naam zoeken, wilt u natuurlijk positief voor de dag komen. Zeker de eerste pagina is bepalend, omdat de internetgebruiker meestal niet verder klikt. Staat er een video, foto of een artikel dat schadelijk is voor uw reputatie, zorg er dan voor dat alle negatieve resultaten verdwijnen. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen!

Voorbeelden van negatieve “eigen naam” resultaten in Google

In beide gevallen staan de resultaten op de eerste pagina en is het nieuws gedateerd. De informatie is waarschijnlijk minder relevant dan sommige resulaten op pagina 2 of 3. In het geval van populair nieuws zal het zeker moelijker zijn om de resulaten op te ruimen, maar wanneer het bericht ouder is, dan zijn de kansen groter!

De zoekmachine resultaten voor uw eigen naam in Google aanpassen

Er zijn 2 manieren om de eerste pagina van Google te veranderen: door ervoor te zorgen dat er meer “goede” resultaten bij komen of door een verzoek in te dienen om een resultaat te laten verwijderen.

Tips voor meer “goede” resultaten

Is er een resultaat dat u liever naar de 2e pagina voor een zoekopdracht wilt verplaatsen? Zorg dan voor meer resultaten die tussen het eerste en het ongewenste resultaat kunnen komen. Gebruik de onderstaande punten om het ongewenste zoekmachineresultaat naar de 2e of zelfs 3e pagina te verplaatsen.

Om een pagina in de zoekmachines naar boven te schuiven, is het belangrijk dat u deze optimaliseert. Binnen WordPress kunt u dit doen met behulp van de WordPress SEO plugin. Gebruik dan uw eigen naam als focus zoekwoord. De verbetertips van de zoekwoordanalyse kunt ook gebruiken voor andere profielen, waar deze tool niet aanwezig is.

Ongewenste links verwijderen

Is het resultaat dat bij uw eigen naam in Google verschijnt echt schadelijk en verdwijnt deze niet naar de 2de pagina? Probeer er dan voor te zorgen dat de link wordt verwijderd. Dit kunt u op 2 manieren doen:

Lukt het niet om de link te verwijderen? Probeer dan alsnog om er extra resultaten tussen te krijgen en verschuif de ongewenste link naar de 2e pagina!

Afbeeldingen voor de Google resultaten optimaliseren

Worden er foto’s weergeven in Google en bent u niet tevreden met de weergegeven foto’s? Voeg dan op de verschillende websites uw afbeeldingen toe en vul bij de ALT tag uw eigen naam in. Hierbij kunt u denken aan social media, maar ook blogs waarvoor u geschreven heeft en alle andere websites waar u een foto kan plaatsen. Zorg ervoor dat u verschillende foto’s plaatst, zodat Google niet steeds dezelfde foto van u indexeert. Denk eraan! Om er voor te zorgen dat het beter werkt is het belangrijk dat u uw eigen naam in de buurt van de foto plaatst.

Net als bij het optimaliseren van uw bedrijfswebsite, is het belangrijk om vooral geduld te hebben. Een ongewenst resultaat verdwijnt niet binnen enkele dagen. Controleer regelmatig de resultaten om te kijken of er nieuwe ongewenste resultaten bijkomen. Tip! Gebruik Google Alerts om uw eigen naam in Google te volgen.