finalwebsites

Divi WordPress template – meer dan een thema!

Voordat u begint met het maken van een WordPress website, moet u een keuze maken uit een van de vele WordPress templates. Naast veel goede template, zijn er genoeg thema’s die wij liever niet gebruiken en onze klanten zullen afraden. Sommige templates (bijvoorbeeld met Visual Composer) zijn allesbehalve gebruiksvriendelijk en andere templates zijn weer slecht geprogrammeerd/gecodeerd. Een template waar wij juist wel heel tevreden over zijn, is de Divi WordPress template. Door de Divi Page Builder heeft u de mogelijkheid om geavanceerde pagina’s te bouwen, zonder daarbij zelf code te hoeven schrijven. Wilt u dus meer zelf doen met uw WordPress website? Gebruik dan Divi!

Wat is Divi en wat kunt u ermee?

Het Divi WordPress template is ontwikkeld door Elegant Themes. De template is erg flexibel en speciaal gemaakt voor de Divi Page Builder. De Divi Page Builder is een uitbreiding van het WordPress content management systeem waarmee u pagina’s beter kunt invoeren en opmaken. De Divi WordPress template is niet heel speciaal, maar wel speciaal geoptimaliseerd voor de Divi Page Builder. De Page Builder kan ook met andere WordPress themes worden gebruikt, maar daarbij is de kans groot dat u zelf nog de stijl met behulp van CSS moet wijzigen, zodat deze overeenkomt met uw gekozen template.

Wanneer u de Divi WordPress template beter wel en niet kunt gebruiken

Voor de meer ervaren WordPress gebruiker is Divi (de WordPress template of de page builder) zeker een aanrader. In het begin is het even uitzoeken hoe u het beste een pagina kunt invoeren, maar daarna is het mogelijk om goed en snel een pagina te plaatsen. Divi werkt het meest optimaal als u de functies gebruikt zoals deze zijn ontwikkeld. Wanneer u meer wilt, kan uw webbouwer de modules uitbreiden of aanpassen. Een andere optie is natuurlijk een template naar uw eigen wensen te laten ontwikkelen. Ook binnen een maatwerk template kan de Divi Page Builder worden gebruikt.

Voor en nadelen van de Divi Page Builder

Zoals wij eerder al zeiden is de Divi WordPress template zelf niet heel speciaal. De Divi Page Builder daarentegen maakt het mogelijk om mooie, meer geavanceerde responsive pagina’s aan te maken. Wanneer u met de standaard Editor van WordPress een pagina plaatst, heeft u weinig opties. Met shortcodes kunt u wat items aan de pagina toevoegen, maar shortcodes zijn vaak niet bijzonder flexibel en daarnaast beschikken ze niet over een user interface waarmee u items makkelijk kunt bewerken.

Divi WordPress template zelf kopen

De Divi template is te koop bij Elegant themes voor $89 per jaar (incl. de andere themes van ET).

Divi + supersnel WordPress hosting

Binnen ons Premium WordPress hostingpakket is het gebruik van de Divi template of plugin gratis.

De Divi Page Builder werkt volgens hetzelfde principe als andere pagebuilders (bijvoorbeeld Visual Composer, Page Builder by SiteOrigin, Beaver Builder, etc), maar een voordeel is, dat de Divi Page Builder minder bibliotheken nodig heeft en zo een snellere laadtijd haalt. Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van Divi.

Voordelen

Nadelen: 

Hoe werkt de Divi Builder?

Om u te laten zien hoe eenvoudig het is om met de Divi Page Builder uw pagina op te maken, laten wij zien hoe u de Blurb module kunt invoeren. Hierboven vindt u een voorbeeld van het eindresultaat en de stappen die zijn gemaakt.

Divi 3.0: de toekomst van WYSIWYG

Een pagina bouwen met de Divi Builder was al heel makkelijk, maar sinds het najaar van 2016 kunnen webpagina’s ook direct via de voorkant worden bewerkt. Wat zijn de voordelen van de nieuwe front end builder in Divi 3.0?

Bij finalwebsites vinden wij de nieuwe functies van Divi 3.0 erg tijdbesparend! Wilt u de Visual Builder in actie zien? Bekijk dan de onderstaande video!

Wat kost Divi? 

De Divi WordPress template (incl. Page-builder) krijgt u bij Elegant themes voor $89 per jaar. Hiervoor krijgt u ook de andere templates en technische support (via het forum), maar geen extra WordPress plugins. Neemt u WordPress hosting bij finalwebsites dan kunt u niet alleen gratis de Divi WordPress template gebruiken, maar ook de overige plugins en templates van Elegant themes, waaronder Monarch, Bloom en meer.

Moet ik Divi voor altijd gebruiken?

Voordat u een website met de Divi Builder begint, is het belangrijk om te weten dat een overstap naar een website zonder de Divi Builder niet eenvoudig verloopt. Op het moment dat u Divi uit uw website verwijderd, blijven de Divi shortcodes bestaan en worden deze door WordPress niet vertaald naar de diverse thema elementen. Het is mogelijk om de shortcodes te verwijderen, maar dat is te ingewikkeld en dan moet u alsnog uw pagina’s opnieuw opbouwen. Natuurlijk kunt u wel van WordPress template veranderen, als u maar gebruik blijft maken van de Divi Builder (de stijl van sommige elementen moet dan waarschijnlijk wel worden gewijzigd). Dit lijkt misschien een nadeel, maar wanneer u Divi prettig vindt werken, kan uw website met Divi jaren mee!

Wordt vandaag nog premium hosting klant als u net zo enthousiast bent geworden over Divi als wij.