E-mail hostingCommunicatie via e-mail is niet alleen in de zakelijke wereld erg belangrijk, maar ook voor particulieren is e-mail nog steeds populair. Waar op de moderne smartphones vaak WhatsApp en push berichten worden gebruikt, is de e-mail app nog steeds de meestgebruikte applicatie voor het versturen van langere e-mailberichten. Voor u als bedrijf is e-mail misschien het meest belangrijke communicatiemiddel naast de telefoon. Daarom is het belangrijk dat u beschikt over een betrouwbare e-mail hosting service die alle e-mailfuncties biedt die u nodig heeft.

finalwebsites is uw partner bij het bouwen, optimaliseren en hosten van uw website. Naast de aangeboden diensten gebruiken wij en onze klanten een aantal externe diensten die door ons vooraf intensief worden getest. Hierbij hebben wij G Suite als e-mail hosting provider gekozen.

Uw e-mailaccount in de cloud met G Suite

Met een cloud e-mailaccount van G Suite by Google Cloud (eerder Google Apps for Work) heeft u de mogelijkheid om uw e-mailberichten, kalender, contacten en bijlagen te organiseren. Hierbij maakt het niet uit of u bij voorkeur werkt op een laptop of een mobiele telefoon. De installatie van een e-mailaccount is niet nodig. De webapplicatie biedt namelijk alle functies die er nodig zijn.

Heeft u de voorkeur om uw e-mail binnen Outlook of een ander e-mailprogramma te ontvangen, dan is dit mogelijk via IMAP of POP3. Voor elke mailbox kunnen meerdere aliassen worden aangemaakt.

Eigenschappen van elke G Suite mailbox

 • Totaal 30GB opslag voor uw e-mailberichten en bestanden
 • E-mail verzenden met uw eigen domeinnaam
 • Anti spam en anti virus filter (ook voor uitgaande mail)
 • Veilige verbindingen voor inkomende en uitgaande mail (SSL)
 • E-mail ontvangen via IMAP, POP3, web en mobile app
 • E-mail checken via het web, desktop en mobiele app

Functies binnen de G Suite webapplicatie

 • Drag and drop functionaliteit
 • Eenvoudig uw e-mailhandtekening opmaken
 • Geavanceerde filter functies
 • Kalenderfunctie, takenlijst en contactenlijst
 • Online documenten, spreadsheets en presentaties
 • Bestanden delen binnen uw organisatie (en daarbuiten)

Vraag hier uw e-mailaccount aan

Over G Suite by Google Cloud

Wij leveren zelf geen e-mail hosting, omdat wij vinden dat Google en andere bedrijven, die gespecialiseerd zijn in e-mailhosting, dit veel beter kunnen. E-mailservers zijn erg gevoelig voor blacklistings en het opbouwen van een autoriteit als e-mailprovider is erg kostbaar en duurt best lang. Wij hebben gekozen voor Google, omdat zij professionele oplossingen bieden voor een goede prijs. Naast e-mail levert Google cloud diensten voor geavanceerde webhosting en zoals u al weet de beste zoekmachine. De e-mailwebapplicatie en mobiele app zijn natuurlijk ook in de Nederlandse taal beschikbaar.

G Suite by Google Cloud

“E-mail in de cloud” versus conventioneel e-mail hosting

Wanneer u bij een groot aantal hostingbedrijven een hostingaccount voor uw website afneemt, zit er vaak e-mail hosting bij. Via het controlepaneel (cPanel, Plesk, Directadmin, etc.) is het mogelijk om zelf (soms onbeperkt) e-mailaccounts aan te maken. Helaas is deze situatie niet optimaal omdat er meestal e-mail hosting diensten en websites op dezelfde server draaien. Hierbij bestaat een groot risico dat beide toepassingen de andere kunnen verstoren en bij overbelasting zelfs uitvallen. Het is beter als de e-mailserver afzonderlijk draait, bij voorkeur in een cluster van meerdere servers die elkaar “opvangen” bij overbelasting. Een geavanceerde e-mailserver configuratie geeft de gespecialiseerde provider de mogelijkheid om zijn service te optimaliseren en wanneer gewenst uit te breiden, zonder dat u als klant hierbij enkele downtime ervaart.

Uw huidige e-mail overzetten naar G Suite

Naast de configuratie van uw domeinnaam voor een nieuwe e-mailprovider is het verhuizen van uw huidige e-mail niet zomaar gedaan. Wanneer u alle berichten in uw e-mailprogramma (lokaal) hebt opgeslagen, kunt u de berichten vrij eenvoudig naar de nieuwe mailbox synchroniseren. Staan uw berichten op de oude e-mailserver, dan is het mogelijk om deze te migreren naar uw e-mailaccount bij Google. Als extra service (tegen een kleine vergoeding) configureren wij uw domeinnaam en migreren wij uw oude mailboxen naar de nieuwe provider.

Naast de migratie van uw e-mail naar G Suite geven wij ook trainingen voor de verschillende onderdelen. Kiest u voor G Suite Business, dan beschikt u over onbeperkte opslagruimte (max. 1TB per gebruiker wanneer u 5 of minder accounts afneemt)