finalwebsites

Avatar of Gravatar? Wat is het verschil?

Tijdens de installatie van WordPress of een forum applicatie is het vaak mogelijk om te kiezen voor een Avatar of Gravatar optie. Beide namen lijken op elkaar en achter af lijken beide “hetzelfde” te zijn. Op een blog of forum is een Avatar een klein plaatje met een portret of grafiek van de persoon die een bericht heeft geplaatst. Door het gebruik van een Avatar is het mogelijk om iets meer een persoonlijkheid aan een forum of blog profiel te geven. Sommige commerciële gebruiker plaatsen hun bedrijfslogo als Avatar.

Wat is den nu een Gravatar?

Gravatar is een service van Automatic, de eigenaar van o.a. WordPress en bbpress. Het werkt vrij eenvoudig; Via de Gravatar website zijn er tools voor het invoeren en valideren van e-mailadressen en ook een upload functie voor plaatjes (Avatars). Vervolgens worden aan de verschillende Avatars e-mailadressen gekoppeld. Wanneer een profiel pagina of een blog commentaar de Gravatar optie ondersteund, wordt tijdens het schrijven van een post of commentaar naast de naam ook het grafische bestand getoond dat bij het desbetreffende e-mailadres behoord.

De voordelen voor de gebruiker

De voordelen voor webmaster

Helaas is de Gravatar functie nog niet op alle sites in gebruik, maar ook veel “social media sites” maken er gebruik van. Probeer het, op het moment dat er via de Gravatar website het e-mailadres gekoppeld is aan het e-mailadres zal uw Avatar zich snel verspreiden!